ANSİAD Başkanı Erdoğan: "Treni kaçırmayalım"

Güncelleme Tarihi:

ANSİAD Başkanı Erdoğan: Treni kaçırmayalım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 16:36

Bir devrim olarak görülen Endüstri 4.0 çağının başladığını dile getiren ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, "Tren hareket etmiştir, bu treni yakalamak için daha fazla gecikemeyiz"dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Dönüşüm Zirvesi başladı. "Kanatların varsa uçmak kolay" sloganıyla gerçekleştirilen zirvenin bu yılki teması "İş Dünyasında Teknolojik Dönüşüm Çözümleri" oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Endüstri 4.0'ın yeni bir akıl ve bilim çağı olduğunu belirterek, Türkiye'nin bunun gerisinde kalmaması gerektiğini söyledi. Bu dönüşümün sadece sanayi sektöründe olmadığını kaydeden Erdoğan, "Sadece makinalar, fabrikalar değil, seralar, tarlalar, oteller, hastaneler, evler, otomobiller, caddeler, kentler de dönüşecektir" dedi.

'GEREKLİ NOKTADA DEĞİLİZ'

Bu zirve ile Türkiye'nin ve Antalya'nın Endüstri 4.0'daki rolüne katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Erdoğan, özel sektörün de devletin de farkındalık yaratmak zorunda olduğunu söyledi. . Güney Kore'nin yılda 40 bin sanayi robotu istihdam ettiğini açıklayan Erdoğan, "Bizden 20 kat daha fazla robot kullandığına baktığımızda henüz gerekli noktada değiliz" diye konuştu.

Haberin Devamı

OTOBÜS SAYISINI KONUŞUYORUZ

Çin'de akıllı, elektrikli ve raysız trenin sefere başladığını, Paris'te sürücüsüz otobüs deneme seferine başlandığını vurgulayan Erdoğan, "Biz Antalya'da özel halk otobüslerinin sayısını tartışıyoruz. Yarın sürücüsüz otobüsler geldiğinde ne yapacağımızı düşünsek iyi olur" dedi.

ANSİAD Başkanı Erdoğan: Treni kaçırmayalım

1 MİLYON GENÇ İŞSİZ"Endüstri 4.0 devrimine ilkokullardan başlayarak hemen hazırlanmak zorundayız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Bugünkü eğitim sistemiyle halen 1 milyondan fazla genç işsiz, 3 milyondan fazla eğitimde ve işde olmayan genç kitle katlanarak artacaktır. Türkiye için en büyük fırsat iyi eğitilmiş genç nüfus olacaktır."

DÖNÜŞMEZSEK SIKINTI YAŞARIZ

"Endüstri 4.0'ın İşletmelere Entegrasyonu" konusunda konuşan Kibar Holding A.Ş. Kurumsal Gelişim Başkan Yardımcısı Gökhan Lokmanoğlu da, Endüstri 4.0 kavramını Almanya'nın ortaya çıkardığını dile getirdi. Kas gücüyle uzun dönemde yüksek katma değer yaratmanın imkansızlaştığını dile getiren Lokmanoğlu, "Artık rekabet etme gücü kalmayacak. Önünüzdeki 5 yıl içinde ortam değişecek. Biz de bu dönüşümü gerekleştiremezsek, sıkıntı yaşayacağız" dedi. Lokmanoğlu, şirketleirnde istihdamı bilgisayar ve yetenek geliştiren bölümlere kaydırdıklarını da dile getirdi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!