Anne ve babasının adını okulda yaşatacak

Güncelleme Tarihi:

Anne ve babasının adını okulda yaşatacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 13:52

Anne ve babasının adını okulda yaşatacak

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI işadamı Mustafa Yılmaz'ın, yaklaşık 2 ay önce hayatını kaybeden annesi Neriman ve babası Erol Yılmaz adına yaptıracağı okulun temeli törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geçen dönem CHP'den meclis üyesi olan Teknikeller firmasının sahibi Mustafa Yılmaz, 56 gün önce hayata veda eden annesi Neriman ile babası Erol Yılmaz adına Ahatlı Mahallesi'nde Sosyal Bilimler Lisesi yaptıracak. Okulun temel atma törenine Antalya'nın iş ve siyaset dünyasının birçok ismi katıldı. Kepez Belediyesi ile ortak yaptıracağı tören için Yılmaz'ı CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP'li vekil Devrim Kök, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere yalnız bırakmadı.

OKUL GELECEK YIL HİZMET VERECEK

Törende konuşan Mustafa Yılmaz, rahmetli annesi ve hayatta olan babasının adını okula vermeyi uygun gördüğünü söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Sosyal Bilimler Lisesi'ne ihtiyaç olduğunu belirtmesi üzerine hiç tereddüt etmeden bu okulu yaptırmaya karar verdiğini aktardı. Jet hızıyla bu okulu bitirmek istediğini kaydeden Yılmaz, “Yeni gelecek yıl okulumuz hizmete açılacak. Buradan yetişecek çocuklarımız vatanına ve milletine hayırlı olur" dedi.

CHP'li Çetin Osman Budak ise eğitimin önemine dikkati çekerek, “Gençlerin geleceğe iyi hazırlanması için bu tür hayırseverlerin yaptıkları yatırımların dışında devletin de yatırımları çok önemlidir. Bu okulda yetişecek gençlerin laik, demokratik, sosyal hukuk devletine sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 8 yıllık iktidarında ilçesine 80'den fazla eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Belediye olarak bu okulu en güzel arsalarından birini yaptırmayı kabul ettiklerini dile getiren Tütüncü, bu okulun bölgedeki önemli bir eksiği gidereceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!