ANFAŞ’TA LİSTE KRİZİ

Güncelleme Tarihi:

ANFAŞ’TA  LİSTE KRİZİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2020 09:12

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Anonim Şirketi (ANFAŞ), 7 kişiden oluşan yönetim kurulu üyesi sayısının 3’e düşürüleceği iddiasıyla karıştı.

Haberin Devamı

ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım Anonim Şirketi (ANFAŞ), yönetim kurulu üyesi sayısında yapılmak istenen değişiklikle fuarcılık gündemine taşındı. 1 Haziran tarihinde önceden belirlenen 10 maddeyi görüşmek üzere Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı başkanlığında toplanan 7 kişilik yönetim kurulu, 20 Haziran’da olağan genel kurul yapılması kararı aldı.

EN AZ 3 ÜYE VURGUSU
Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Bıdı’nın talebi ile gündeme ek yapılarak yönetim kurulu üye sayısında düzenleme yapılması teklifi 11’inci madde olarak kayıtlara geçti. Teklife göre; 7 kişiden oluşan ANFAŞ yönetim kurulu üye sayısının en az 3 üyeden oluşması ve en fazla 3 yıl görev yapabilmesi gerektiği vurgulandı.

ÖZEL ŞİRKET TEPKİSİ
Teklifin ardından ANFAŞ’ın kamusal şirket yapısından koparılarak özel şirket yapısına dönüştürülmeye çalışıldığı, hisse sayısı fazla olan isimlerin şirketteki etkisinin artırıldığı ve denetim mekanizmasının olumsuz yönde etkilendiği iddiaları gündeme geldi.

Haberin Devamı

ORTAKLAR RAHATSIZ
Bazı şirket ortakları yönetim kurulu sayısının azaltılması teklifiyle ilgili rahatsızlıklarını dile getirirken, tartışmalı teklifin devamında şu ifadeler yer aldı: “Yönetim Kurulu üyelerinden en az 1’i (A) tertibi pay sahiplerinin diğerleri ise (B) tertibi pay sahiplerinin göstereceği adaylar arasından seçilir...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!