Alperen'in hedefi olimpiyatlar

Güncelleme Tarihi:

Alperenin hedefi olimpiyatlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 14:25

Alperen'in hedefi olimpiyatlar

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi Spor Kulübü yüzme antrenörü Semra Karayılanoğlu eşliğinde down sendromlu 16 yaşındaki Alperen Menç'in hedefi, Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek.

Antalya'da oturan down sendromlu Alperen Menç'in hayatı, 2 yıl önce antrenman yaparken tanıştığı yüzme eğitmeniyle değişti. Yüzme eğitmeninin yönlendirmesiyle spora başlayan Alperen Menç, Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nda antrenman yaparak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor. Kepez Belediyesi Spor Kulübü yüzme antrenörü Semra Karayılanoğlu eşliğinde antrenman yapan Alperen Menç, serbest, kelebek, kurbağalama ve sırtüstü stillerinde yüzüyor.

Yüzmeyi çok sevdiğini söyleyen Alperen Menç, hedefinin önce Avrupa, sonra Dünya ve Olimpiyat yarışları olduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye Şampiyonu olduğunu anlatan Menç, “Türkiye şampiyonluk yarışına gittiğimde başta heyecanlıydım. Yarış öncesi dua edip heyecanlanmamaya çalışıyorum. Yarışlara çok iyi hazırlanıyorum" dedi.

'NORMAL ÇOCUKLAR HER YERDE SPOR YAPABİLİR'

Öğrencisi Alperen Menç ile bir şeyler başarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden antrenör Semra Karayılanoğlu ise normal çocukların her yerde spor yapabileceğini özel çocukların ise böyle bir imkanları olmadığını ifade etti.

'ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN YÜZME BRANŞI İDEAL'

Özellikle down sendromu, otistik hastalığı olan özel çocukların suyu çok sevdiğini belirten Karayılanoğlu, “Enerjilerini boşaltmaları açısından yüzmenin büyük bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Çok fazla enerjileri var ve bunu normal hayatta atmaları çok zor. Havuz deşarj olmaları açısından çok iyi" dedi.

Alperen Menç'in başarısı hakkında da bilgi veren Semra Karayılanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alperen ile 2 yıl önce tanıştık. Onun güzelliği hayata bakış açısı aramızda çok özel bir bağ oluşturdu. O bana, ben ona çok şey öğretiyorum. İlk tanıştığım Alperen ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Algısı açıldı. Bir hareketi ben ona defalarca söylediğim zaman uygulardı. Şimdi ise hemen komutu alıyor ve hareketi uyguluyor. Bu tür rahatsızlığı olan çocuklar için yüzme en ideal spor dalı."

'AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRACAK'

Alperen Menç'in babası Ferhat Menç ise 2 yıl önce antrenör Semra Karayılanoğlu ile tanıştıklarını ve o güne kadar çocuğunun yüzme sporu hakkında bir şey bilmediğini dile getirdi. Hayatta en büyük şanslarının Semra Karayılanoğlu ile tanışmak olduğunu belirten Ferhat Menç, "Alperen onun sayesinde 4 bölge ve 1 Türkiye Şampiyonluğu elde etti. Umarım Alperen, Avrupa ve dünya şampiyonluğunda da ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!