ALKIŞI HAKETTİLER

Güncelleme Tarihi:

ALKIŞI HAKETTİLER
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 09:11

Son düdüğe kadar yüksek tempolu, tatlı sert heyecanlı, aksiyonluydu müsabaka. Antalyaspor-Alanyaspor yarı finaliyle sahadaki tüm futbol delikanlıları, Türkiye’ye nefis bir Akdeniz futbol akşamı yaşattı. Kazanan da kaybeden de alkışı hak etti…

Haberin Devamı

AKDENİZ derbisinde lig ve kupa sınavlarının peş peşe denk düşmesi, mücadelelere çift maçlı eleme havası kattı. Bir anlamda rövanş niteliği ve taktiksel düzlemde de ‘ders’ niteliği yükledi. 0-4’lük lig maçından Antalya teknik patronu ders çıkarmış mı? Gördük ki fazlasını. Ersun Yanal - Çağdaş Atan taktik düellosunda sadece gerçekler ve doğrular yaşandı. Kanaatimiz odur ki; Yanal da, Atan da doğru futbolu oynattılar.


TURUN ANAHTARI İLK GOL
Maçın gerçekleri nelerdi? İlk karşılaşmanın farklı galibiyeti kamufle etti ama Babacar, Efecan ve Caulker gibi üç başrol kramponundan yoksun Atan, mevcutlarıyla yine de efektif futbolu oynattı diyebiliriz. Bir başka gerçek de defansif ve hücum özellikleriyle ayrışan iki takımın tek maçlı müsabakasında ilk golü bulma zorunluluğuydu. İkili, dörtlü skorlar aldatmasın, ilk golü bulan takımın yörüngesine oturacağı bir maçtı bu. İlk maçta ilk golü Alanyaspor buldu farka koştu, ikincisinde Antalyaspor buldu işini kurtardı.

Haberin Devamı

PODOLSKI’NİN KOMBİNESİ
Maç öncesi kulislerde de benzer sesler yankılanıyordu: Golü atan kazanır… Podolski’nin meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmasını gol diye geçiştirmeyelim… Golden çok fazlasıydı. Ekstra kalitesi olmayan hiçbir futbolcunun sırtına Almanya milli takım formasını giydirmezler. Haydi gücendirmeyelim, Antalyaspor formasını da!.. Ceza sahası karambolünde 10 futbolcudan 9’unun eli ayağına dolaşır, sırtı dönükken pas vereceği arkadaşını arar, pozisyon heba olurdu. Podolski kontrol, öne çekiş ve gol vuruşu kombinesini anlık yaptı ve turun kapısını ardına kadar araladı.


4-5-1’TEN 7-3’E DÖNÜŞÜM
Maça geniş açılı vizörden bakış attığımızda, Ersun Yanal 4-5-1’le başlattığı oyunu ikinci perdede 7-3’e çekti. Orta sahayla, Podolski’yi yakınlaştırdı. Defansına yığınak, ofansta da rakibi taciz edip sürpriz gol bulabileceği üçlü kaçış oyununa dönüştürdü. Özellikle sol kanatta Amilton, Hakan, sağda da Gökdeniz ve Nuri hücumlara zenginlik katarken, Alanyaspor’un kanat akınlarında ise tıkaç rolü üstlendiler. Hakan’ın turu sigortalayan usta gol vuruşu da alkışı hak etti.

Haberin Devamı


SERTLİK-MERTLİK SAHNESİ
Alanyaspor cephesinde, Podolski’nin erken golü, tur umuduna derin bir hançerdi. Sarı kartların havada uçuştuğu maçta, Moubandje, Davidson, Juanfran ve Tayfur da sertlikten fazlasıyla payını aldı, M.Pektemek ve Salih gibi golü kovalayan isimler yeterince beslenemedi. Kartların çoğu taktik faullerdi, yarı finalde sertlik enstantaneleri sıkça yaşansa da mertlik yoğundu.

AVRUPA KAPILARI AÇIK
Son düdüğe kadar yüksek tempolu, tatlı sert heyecanlı, aksiyonluydu müsabaka. Antalyaspor-Alanyaspor yarı finaliyle sahadaki tüm futbol delikanlıları, Türkiye’ye nefis bir Akdeniz futbol akşamı yaşattı. Kazanan da kaybeden de alkışı hak etti. Gelinen noktada Alanyaspor lig, Antalyaspor da kupa kulvarında Avrupa Kupaları’na çıkış şanslarına sahip. Yolları açık olsun…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!