Alanya'ya çocuk alerji uzmanı

Güncelleme Tarihi:

Alanyaya çocuk alerji uzmanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 12:53

Alanya'ya çocuk alerji uzmanı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çocuk alerji ve immünoloji uzmanı atandı.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, hastaneye atanan çocuk alerji ve immünoloji uzmanı Dr. Esra Hazar Sayar'ın göreve başladığını söyledi. Hastanenin yeni atamalarla daha da büyüdüğünü belirten Dr. Yazan, "Hekimlerimizle daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Dr. Esra Hazar Sayar'ın hastanemize gelmesiyle artık alerjik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacak. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra çok yakın bir sürede hastalarımızın alerji deri testleri, alerji aşıları ve immün yetmezlik tedavileri hastanemizde yapılabilecektir" dedi.
Alerji ve immünoloji bölümünün çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlığına bağlı bir üst ihtisas alanı olduğunu ifade eden Dr. Esra Hazar Sayar ise "Alanya bulunduğu coğrafi konum nedeniyle alerjik reaksiyonların sık görüldüğü yerlerden. Gerekli altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra çocukluk çağında görülen polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, süt, yumurta, soya, deniz ürünleri, et, kuruyemiş gibi alerjileri tespit etmeye yönelik deri prick testlerini, astım hasta takibinde kullanılan solunum fonksiyon testlerini, immün yetmezlik (bağışıklık düşüklüğü) tarama testlerini ve bu hastaların koruyucu serum tedavilerini (IVIG, SCIG) gerçekleştireceğiz. Burada hastane yönetiminin desteğiyle birlikte güzel işler yapacağıma inanmaktayım. Gerek hastane yönetiminin gerekse hastalarımın ilgisi beni çok mutlu etmekte" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!