Alanya'ya 704 milyon liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Alanyaya 704 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 12:11

Alanya'ya 704 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ASAT ile birlikte 2014 yılından bu yana Alanya'ya toplam 505 milyon liralık yatırım yaptı. Karayolları işbirliğiyle yapılan kavşak projeleri ile bu rakam 704 milyon liraya ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil edilen Alanya'nın hizmet açığının kapatılması için personel, bina ve fiziki şartları yerine getirdi. Büyükşehir Belediyesi, rutin işleri bir taraftan yürütürken, ilçelerin temel sorunlarını da tespit edip, projelendirdi. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Alanya Toptancı Hali projesini Türkler Mahallesi sınırları içinde hayata geçirildi. Toplam 154 dönüm alana sahip Alanya Toptancı Hali inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Alanya, Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerinin birleştirilmesinin yanı sıra üretici ile tüccarın buluşmasına katkı sağlayacak proje 100 milyon liraya mal olacak.

Turizmin incisi Alanya'nın en önemli sorunlarının başında gelen katı atık bertaraf tesisi için de çalışma yapıldı. Türkler'de Alanya'nın çöpünden elektrik üretecek son teknoloji katı atık bertaraf tesisinin inşaatına başladı. Alanya'nın yanı sıra çevre ilçelerin de çöp sorununu kökten çözecek olan tesiste, sıfır atıklı hizmet verilecek. Çıkan posalar gübre olarak kullanılırken, çöpten enerji de üretilecek.

ASAT ise Alanya'da altyapı eksikliklerini gidermek için hizmet seferberliği başlattı. Altyapı sorunları bir bir çözüldü. Mahallelerin yıllardır süre gelen içme suyu sorunları tarihe karıştı. ASAT Alanya'da içme suyu, yağmur suyu, arıtma tesisleri ve kanalizasyon hizmetlerine 4 yılda yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yaptı.

ULAŞIM KAVŞAKLARLA RAHATLADI

Alanya şehir içi trafiğine büyük rahatlama getiren Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Telekom ve Ticaret Lisesi katlı kavşakları hizmete açıldı. Çevre Yolu'nun ilk etabındaki yapım çalışmaları devam ederken, projesi tamamlanan Kargıcak Yeşilöz arasındaki ikinci etabının da bu yıl sonunda ihalesinin yapılması planlanıyor.

AK KÖPRÜ BAĞLANTI SAĞLADI

Dim Vadisi'ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan ayrıca bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı Ak Köprü hizmete açıldı. 10 milyon liraya mal olan köprü ile baraj etrafındaki mahallelerin ulaşım çilesi son buldu.

KIRSALA 42 MİLYON LİRALIK ASFALT

Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da asfaltsız yollarda da çalışma yaptı. 2014 ile 2017 arasında Alanya kırsal mahallelere 62 km sıcak asfalt ve 162 km sathi kaplama olmak üzere toplam 222 km asfalt döküldü. Bu hizmetler için toplam 42 milyon lira harcandı.

HASTA YAKINLARINA SOSYAL TESİS

Büyükşehir Belediyesi Alanya'ya tedaviye gelen hastaların yakınları için de barınma tesisi yaptı. Alaaddin Keykubat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında 48 yataklı Hasta Yakınları Sosyal Tesisi inşa eden Büyükşehir Belediyesi, önemli bir sosyal ihtiyacı giderecek.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

Büyükşehir Belediyesi, Antalya'dan sonra ikinci aşevini 4 milyon liralık yatırımla Alanya'ya açtı. Alanya'da iki yıldır hizmet veren Aşevi ile 94 hanede toplam 252 kişiye haftanın yedi günü günlük üç çeşit sıcak yemek veriliyor. Diğer yandan Alanya'nın 102 mahallesinde 1000'i aşkın aileye de sosyal kart hizmeti veriliyor.

AYSULTAN KADINLAR PLAJI

Antalya'nın ikinci kadınlar plajı olarak Alanya'da açılan Aysultan Kadınlar Plajı Alanya ve Gazipaşa'daki kadınların gözdesi oldu. Alanya genelindeki 450 mezarlık Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çalışmalarıyla daha temiz, düzenli ve korunaklı hale getirildi. Kırsal alanlardaki mezarlıklar tek tek elden geçirilerek, vatandaşın kullanımına açıldı.

Alanya'ya, Büyükşehir Belediyesi, ASAT ile birlikte 4 yılda toplam 505 milyon liralık yatırım yaptı. Karayolları işbirliğiyle yapılan kavşak projeleri ile bu rakam 704 milyon liraya ulaştı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!