ALANYASPOR’A KARŞI MUTASYONLU DEFANS

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR’A KARŞI MUTASYONLU DEFANS
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 09:23

Bir yanda 3 puana şiddetli ihtiyacı olan Konyaspor, diğer yanda son iki maçından 7 golle 6 puan çıkaran Alanyaspor. Maçın gerçeği tek gol, 90 dakikalık labirentte 3 puan ödüllü çıkışı bulan da Konyaspor.

Haberin Devamı

ALANYASPOR parlak başlangıçlı sezonda, tam saha enerjik futboluyla kasırga gibi esip kalelerde gol sağanağı yaşatınca, tüm rakipleri gardlarını almaya başladı. Topu yine Alanyaspor, zimmetinde kalıyordu, lakin savunmalarda saflar sıklaştırılıyordu. Küme düşme potasından uzaklaşma adına puana şiddetli ihtiyacı olan Konyaspor da, ‘gerek ve şartı’ icra etti. Katı savunma, kanatları sıkı kontrol, bir başka deyişle Alanyaspor önünde mutasyonlu defans!..

KAFALI GOL ARAYIŞLARI
Defans örgüsünü iyice sıklaştırıp, ikinci bölgedeki top trafiğine de başkaldıran Konyaspor, en kestirme yoldan golünü de buldu. Bytyqi’nin kornerinden Chikalleshi’nin kafası. Ligin en fazla kafa golü bulan takımıydı ev sahibi, Alanyaspor da havada çok güçlüydü ve koskoca sezonda yediği ikinci kafa golüydü. Top havalanmıştı bir kere, Konya Jesse ve Diomande, Alanya da Moubandje’nin kafalarıyla peş peşe golleri yokladı.

Haberin Devamı

SARI KARTLAR SAHNEDE
Oyun ivme kazandıkça sertlik de baş gösterdi, peşpeşe kartlar havaya kalkmaya başladı. Bareiro, Diomande, Rahmanoviç ard arda sararıp, bir sonraki maçlarında cezalı duruma düştüler. İkinci 45’te Salih ve Ceyhun da sarı kart kervanına katıldı. Alanyaspor sol kulvarında Moubandje ve Umut’a karşı Konyaspor Skubic, Jesse, Diomande üçgeni kurup bu bölgeyi ele alınca, Alanyaspor tali gol yollarına yöneldi.

DİREKTE PATLAYAN ŞUT
Tek golün kıymetini biliyordu ev sahibi ve Alanya ataklarını ikinci bölgede eritme adına defansı ile orta sahasını bütünleştiriyordu. Bu arada karambolde Jesse ve uzun mesafeli kaçışla Kravets’le iki net gol pozisyonunu da Marafona püskürtüyordu. Salih’in 35 metreden serbest vuruşunda top üst direkte patlıyor, Davidson, M.Pektemek, Hasan Hüseyin ve Ceyhun da sahaya sürülüyor, lakin tüm gol arayışları boşa çıkıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!