ALANYASPOR TABURCU OLDU

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR TABURCU OLDU
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2021 09:22

Bülent Korkmaz’ın direksiyona geçmesiyle tam yol ilerleyen Alanyaspor, son haftalarda mıcıra kapılıp patinaj yapmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Temposu düşen, rotası şaşan Şimşekler, son Rize ve Antalya deplasmanları ile evde Sivasspor’a peş peşe kayıplar yaşayınca, Süper Lig’in nabzını tutan ülke futbol otoritelerinin beyinlerinde koskoca bir soru işareti çakmıştı: Korkmaz’ın Alanyaspor’u bu kadar mı?

HASTALIK SÜRECİNDE YAŞANAN ŞOKLAR
Biz de Rize yenilgisine geçerli bir mazeret bulamadık. Lakin, komşu kapısı Antalyaspor ve evde Sivasspor mağlubiyetleri, Alanyaspor insan kaynaklarının idmandan ziyade hastane kapılarını aşındırdığı bir talihsiz süreçti. Kaleci Serkan’dan, defans kilidi Milunoviç’e, genç Umut’tan Brezilyalı delifişek Davidson’a ekibin asları, Korkmaz’ın taktik talimatlarına değil, doktor reçetelerine odaklanmıştı. Bülent Korkmaz ilk onbirlerini, idman eksiklerine aldırmaksızın, iyileşme belirtisi gösteren kramponlarıyla binbir müşkülle biçimleyebilmişti!..

Haberin Devamı

MALATYA DEPLASMANI KRİTİK DÖNEMEÇ
Maç saatinde ateşi düşenler, bir anda kendilerini sahada bulup topun peşine de düşmüştü… Takım yoğun bakımda, rakipler yıkımda!.. Sıfır puanla geçilen bu sancılı dönemden sonra, mevcutlu aslarla çıkılacak Malatya deplasmanı, çok kritik bir dönemeçti. Hastaydı Alanyaspor, Malatya’da tam 6 gollü, 3 puanlı ilaçla canına can kattı, iyileşti, taburcu oldu… Bilmem, Şimşekler’e yönelik kafalarda beliren o koskoca soru işareti de dağıldı mı?

GOLLERE REAKSİYON VE RAKİBE TUZAK
Aslında maç, Alanyaspor’un yakın geçmişteki performansına kuşku ile yaklaşıp dudak bükenlerin lehine başladı. Maçın ilk anlarıydı ki Alanyaspor, Mounir’in uzattığı topu ağlarıyla buluşturan Aabid’le sarsıldı. Ardından Haddadi ceza sahasında Efecan’ı biçince, Diedhiou’nun penaltı golü oyunu dengeye getirdi. Malatya Tetteh’le, Davidson bireysel gayretle peş peşe golleri sıraladı. İbre yeniden dengede… Korkmaz, maçı çata çat oynatarak, rakibi tuzağa düşürüverdi. Alanya defansını kademe, markajla sıklaştırırken, Malatyaspor defansını seyreltiyordu. Nitekim bu havada, Davidson’un asistinde, Emre Akbaba, takımını galibiyete götürecek perdeyi de araladı. İlk 45’in baskını Malatyaspor görünse de, galibi Alanya idi.

Haberin Devamı

EFECAN’IN ZEKÂ, YETENEK BİLEŞİMİ ASİSTİ
Oyunun ikinci perdesinde, Malatyaspor gol bulma paniğiyle saldırınca, geride geniş alanlar bırakıyordu. Kaleci Serkan ve defans bloğunun atakları ustaca savuşturduğu bu süreçte, orta alanda topla buluşan Efecan, zekâ ve yetenek bileşimi öyle nefis bir dikine pas çıkarıyordu ki, Joao Novais’e attırdığı gole Malatya seyircisi de şapka çıkarıyordu… Aynı Novais’in pasıyla, penaltı golünün imzası Diedhiou bir kez daha sahne alıyor ve beşleyip maçı koparıyordu. Alanyaspor, seri geçiş futboluyla rakibin gardını düşürüp bütünüyle teslim almıştı. Grogi olan Malatyaspor’da Haddadi’nin kırmızı kartla oyundan ihracıyla meydan bütünüyle Alanyaspor’a kalıyordu…

Haberin Devamı

SIRADA LİGİN DEMİR LEBLEBİSİ ADANA DS
Ekibinin galibiyeti perçinleyip üç puanı cebine koyduğundan emin olan Bülent Korkmaz hiç vakit kaybetmedi. Novais, Davidson ve Diedhiou gibi aslarını peş peşe sahadan çekip, sahada olası sakatlıklardan esirgiyordu. Babacar’ın 90’da bulduğu kafa golü bu parlak galibiyetin cilasıydı. Alanyaspor, şimdi Adana Demirspor’a bileniyor… Süper Lig’de, yeni bir Akdeniz derbisinin ilk sayfası yazılacak. Balotelli’li Adana ekibi, Süper Lig’in demir leblebisi… ADS’ye diş geçirmek zor olacak, haydi hayırlısı…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!