ALANYASPOR FARKA KOŞTU

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR FARKA KOŞTU
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2022 09:27

Alanya için, ‘Ligde her takıma zor deplasmandır’ demiştik. Turuncu-yeşillilerin geçen hafta Trabzonspor önünde hezimet yaşaması gerçekten bir istisnaydı.

Haberin Devamı

Liderin başarısında Abdullah Avcı’nın, Farioli sistemini çökertecek ilerde baskı taktiği büyük iş yapmıştı. Elbette taktik kadar, Trabzon’un Nwakaeme Djanni, Visca gibi sahada icracı konumundaki futbolcuları da iyi iş çıkarmıştı. Alanya zor deplasmandır…

PALUT, AVCI’NIN TAKTİĞİNİ DENEDİ
İlhan Palut yönetimindeki, Konyaspor’un başarısı da malum. Süper Lig’de hal ve gidiş itibariyle son demlerde bir parça zafiyet gösterse de yine de rakiplerine korku salıyordu. Trabzon’u evinde nasıl sıkıştırdığına da tanık olmuştuk. İşte liderin ardından takipçisi Konyaspor da Oba futbol meydanının konuğuydu. Biz Volkan Bayarslan’ın maçı başlatan ilk düdüğüyle birlikte, Palut’un, bordo-mavililerin Avcı’yla başardığı taktiğin aynısını denediğini gördük.

KONYASPOR’UN BASKISI VE ERKEN GOL
Konyaspor da, tıpkı lider Trabzonspor gibi birinci bölgeye basıyor, Alanyaspor yarı alanını çok adamla parselliyordu. Riskti bu, tutarsa ödülü büyük, aksi çözülmeye, hatta hezimete davet çıkarırdı. Yeşil-beyazlıların, 3. bölgeye yaptıkları çıkarmada, Guilherme’nin sağ kanattan kullandığı korner atışında Bytyqi pasını çıkarıyor, savunma hattından sarkıp ileri atılan Abdülkadir Bardakçı da kafayla gol perdesinin açılışını yapıyordu. 10’da yaşanan bu gol geçen maçta, Nwakaeme’nin erken golünü çağrıştırdı, Alanya cephesinde yine Trabzon faciasının bir benzeri mi yaşanacaktı!..

Haberin Devamı

TERS GOL VE İPTAL DENGELERİ BOZDU
Konyaspor baskısını sürdürüyordu ki, Candeias’ın gelişine kaleye çektiği şutunda, talihsiz müdahalesiyle Adil topu kendi ağlarıyla buluşturunca skora denge geliyordu. Hemen akabinde, Guilherme’nin ortasında ön direkte Rahmanovic’in kafayla golünü atıverdi. Konyaspor, bu gole hemen reaksiyon vermiş ve skor üstünlüğünü yeniden ele geçirmişti ki, VAR’dan gelen uyarı ile hakem Bayarslan’ın golden önce faul olduğu gerekçesi ile golü iptali, maçta dengeleri bir anda alt üst etti.

UMUT’LA BAŞLAYAN GOL SAĞANAĞI
Adil’in kendi kalesine golü, ardından kazandıkları golün iptali!.. Bu peş peşe yaşananlar Palut’un öğrencilerinde yıkım oldu. Moral ibresi savrulan Konyaspor, rakip kalede yeni goller bulmak adına kontrolsüz hücuma sürüklendi. Tam da Alanyaspor’un istediği açılım. Alanyaspor’un, Efecan’ın asistinde Umut Güneş’in topu 90’a taktığı klas şutu ile başlattığı gol sağanağının devamı, Skubic’in yaşattığı penaltıyı Diedhiou’nun gole çevirmesiyle sürdü. Bu bölümde ofansa çıkan Konyaspor’lu oyuncuların hata yapacaklarını hesaplayan Farioli, oyuncularından ısrarla top çevirmelerini istiyordu.

Haberin Devamı

SEZONUN EN KIRILGAN MÜSABAKASI
Konyaspor ileri açıldıkça, Alanyaspor’a gerilerden geniş alanlar bırakıyordu. Tam 42’de kaptırılan bir top, Alanyaspor’un hızlı atağına dönüşüverdi. Candeias’ın uzun menzilli çapraz pasında topu kontrol eden Novais, ceza sahası önünde kendini karşılayan kaleci Sehic’in üzerinden harika bir aşırtma ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturuverdi. İşte bu gol, maçın kazananının ilanı niteliğini taşıyordu. Haftalar boyu kompakt futbolu ve aşılması zor savunmasıyla takdir gören Konyaspor, sezonun en kırılgan maçını yaşıyordu, artık bu aşamadan sonra Alanyaspor maçı vermezdi.

OĞUZ, AZ ZAMANDA ÇOK İŞ BAŞARDI
Oyunun ikinci perdesinde Novais, Emre Akbaba, Candeias ve Diedhiou gibi yıldızlarını rezerv kaynaklarıyla ikame eden Farioli, zamanı eritip skoru tutmayı hedefledi. Bir dolu golü kaçıran Eduardo’nun sakatlanmasıyla da genç Oğuz Aydın’ı sahaya sürdü. Oğuz aldığı bu kısa sürede müthiş çalışkandı, attığı akıl ve yetenek yüklü golüyle maçın kapanışını da yaptı. Maçta hakem zaafiyeti hakimdi, fakat Konyaspor da gerekli dirençten uzaktı, ağır bir yara aldı. Bu galibiyetle Alanyaspor yarasını sararken, lig ve kupa için umut ve moral yüklendi…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!