Alanya'da ürolojik laparoskopi ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Alanyada ürolojik laparoskopi ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 11:20

Alanya'da ürolojik laparoskopi ameliyatı

Haberin Devamı

 

ALANYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa uygulanan ürolojik laparoskopi ameliyatıyla iki hastaya aynı gün içerisinde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Kronik rahatsızlığı sonucu bir böbreğinin fonksiyonları çalışmayan 14 yaşındaki Damla Kayahan ile böbrek kisti bulunan 66 yaşındaki Mustafa Çavuşoğlu'na laparoskopi uygulandı. Alanya'da ilk kez gerçekleştirilen bu başarılı operasyon sonrası hastalar ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilerek, günlük hayatlarına devam etti.

Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, hastaları ameliyat sonrası serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yazan, "ALKÜ ile hastanemiz arasında gerçekleşen ortak kullanım sözleşmesiyle birlikte ortak sağlık çalışmalarımız başarılı şekilde devam etmektedir. Bu anlaşma sayesinde hastanemizde daha önceden yapılmayan ameliyatlar yapılmaya başlandı. Güçlenen kadromuz ve başarılı hocalarımızla birlikte hasta ve hasta yakınlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışmaktayız. Hastanemizin büyümesinde ve ilçemizde fakültemizin kurulmasında büyük katkıları olan Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Orta kullanım sözleşmesiyle birlikte sağlık alanında daha kaliteli hizmet sunmamıza katkı sağlayan Alanya Keykubat Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'na da teşekkürü bir borç bilmekteyim. Bu vesileyle hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, ameliyatı gerçekleştiren tüm ekibi tebrik ederek başarılarının devamını dilerim" dedi.

Damla Kayahan, ameliyat için Antalya'ya gidecek durumlarının olmadığını belirtirken, "Doktorum Murat Topçuoğlu sayesinde sağlığıma kavuştum. Ameliyatım çok iyi geçti. Doktorum sayesinde çok iyiyim. Doktorum ve hastanemiz sayesinde ameliyatım yaşadığım yer olan Alanya'da yapılabildi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır" diye konuştu.

Mustafa Çavuşoğlu, daha önce üniversite hastaneleri dışında hiç ameliyat olmadığını anlatırken, "Doktorum Murat beyin bana verdiği güven sayesinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatımı olma kararı aldım ve ameliyatım oldukça başarılı geçti" dedi.

Alanya EAH Üroloji Uzmanı Dr. Murat Topçuoğlu da iki ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini kaydederken, şöyle dedi:

"Meslektaşım üroloji uzmanı Doç. Dr. Ömer Gülpınar ile birlikte 2 başarılı laparoskopi ameliyatı gerçekleştirdik. Ürolojik laparoskopiyi Antalya merkezde bulunan hastaneler dışında ilk defa hastanemizde gerçekleştirdik. Hastalarımız hastanemizde 1 gün müşahede altında kaldıktan sonra sağlıklı şekilde taburcu edildi. Hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilir durumdalar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!