Alanya'da El Nakışları ve İpek Kozası El Ürünleri sergisi

Güncelleme Tarihi:

Alanyada El Nakışları ve İpek Kozası El Ürünleri sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 17:51

Alanya'da El Nakışları ve İpek Kozası El Ürünleri sergisi

Haberin Devamı

 

ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Hanımeller Atölyesi'nde kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan El Nakışları ve İpek Kozası El Ürünleri sergisi açıldı.

Alanya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Hanımeller Atölyesi'nde düzenlenen el nakışı ve ipek kozası kurslarına katılan kursiyerlerin yılsonu sergisi açıldı. 32 kursiyerin koza, 25 kursiyerin el nakışı ürünleriyle katıldığı Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevki Mat, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura ve kursiyerler katıldı. Açılışın ardından katılımcılar, kursiyerlerin hazırladığı eserleri inceledi.

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan el sanatları atölyelerinin kuruluş amacının Alanya'nın geleneksel el sanatlarını araştırmak, tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyleyen Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, "Bu kapsamda belediye olarak farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak sertifikalı- sertifikasız kurslar açmakta, kursiyerlere yönelik bilgilendirme, seminerler gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda fuar, el sanatları organizasyonlarına ve etkinliklerine katılmaktayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!