Alanya’da Engelsiz Trafik Projesi Saha Uygulaması Başladı

Güncelleme Tarihi:

Alanya’da Engelsiz Trafik Projesi Saha Uygulaması Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 10:59

ANTALYA’NIN ALANYA İLÇESİNDE ALANYA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBESİ VE KENT KONSEYİ ENGELSİZ KENT MECLİSİ TARAFINDAN ORTAKLAŞA HAZIRLANAN ‘’ENGELSİZ TRAFİK PROJESİ’’ SAHA UYGULAMALARI BAŞLADI. PROJE UYGULAMASINA ENGELLİ BİREYLERİN YANI SIRA, TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBE GÖREVLİLERİ, ALANYA BELEDİYESİ TRAFİK ZABITASI, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDEN GÖNÜLLÜ GENÇLER KATILDI.

Antalya’nın Alanya ilçesinde Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ve Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘’Engelsiz Trafik Projesi’’ saha uygulamaları başladı. Proje uygulamasına engelli bireylerin yanı sıra, Toplum Destekli Polis Şube görevlileri, Alanya Belediyesi Trafik Zabıtası, Akdeniz Üniversitesi’nden gönüllü gençler katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi Sosyal Hizmetler Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu, “Alanya Belediyesi’nin çalışmaları ile her gün bir önceki güne göre, daha engelsiz hale gelen kentimizin fiziksel yapısı, daha fazla engellinin toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamaktadır. Ancak mobilizesi artan engelli bireylerin aktif yaşama katılımları zaman zaman toplumun sağlıklı bireyleri tarafından istemeden de olsa engellenmektedir. Projemizin asli amacı bu engellemenin ortadan kaldırılması için hazırlanan eğitici broşürler ile yaya yolu ve benzeri güzergâhları ihlal eden sürücülerin bilgilendirmesidir” dedi.
“TRAFİK ZABITALARIMIZ İHLALLERLE MÜCADELE EDİYOR”
Engelsiz Trafik Projesi saha çalışmalarına katılan Zabıta Müdürü Hasan Akın, “Birim olarak engelli vatandaşlarımızın gündelik yaşama katılımlarını engelleyen her türlü sürücü ihlalleri ile 7/24 mücadele ediyoruz. Zabıta Müdürlüğü olarak personellerimiz aldıkları hizmet içi engelli farkındalığı eğitimleri sayesinde sürekli olarak bu hususlarda hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Bu vesile ile yaya yollarının yayalara ait, engelliler için ayrılan yolların engellilere ait olduğunu tekrar hatırlatıyor ve sürücülerin bu konuda daha hassas olmalarını rica ediyorum” diye konuştu.
“CEZA KESMEK ÇÖZÜM DEĞİL”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, amaçlarının sürücüler ceza kesmek olmadığını söyledi. Yücel, “Vatandaşı ile barışık bir belediye anlayışı içerisinde bilinçlendirme çalışmalarının bu sorunların çözümünde ceza kesmekten daha etkili olacağına inanıyoruz, ilk etapta hazırladığımız bilinçlendirme broşürleri ile 10 bin sürücüye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!