Aksu'da sağlık yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Aksuda sağlık yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:49

Aksu'da sağlık yürüyüşü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde Aksu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenledi.

Aksu Toplum Sağlığı Merkezi önünde başlayan yürüyüşe Kaymakam Aydın Ergün Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Perge Antik kentinde sona eren yürüyüşün ardından konuşan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Çiğdem Işıksal, hareketli yaşamın insan sağlığı üzerindeki etkisine dikkati çekti. Belediye Başkanı Halil Şahin ise yürümenin ne kadar önemli olduğuna değinerek "Çağımızın hastalığı olan obezitenin önüne geçebilmek için hayatımızı hareketli hale getirmeli, her gün düzenli olarak yürüyüş yapmalıyız. Eczacı olarak duruma baktığım zaman çoğumuzda şeker hastalığı, obezite, kalp damar hastalığı var. Hareketsizlik arttıkça hastalıklar da artıyor bu nedenle hayatımızdan hareketi eksik etmemeliyiz" diye konuştu.

1991 yılından beri bu etkinliğin yapıldığını ifade eden Kaymakam Aydın Ergün ise "Bu etkinlikle vurgulamaya çalıştığımız konu günlük yaşamımızı hareket üzerine kurmamız gerektiği. 4-5 kata kadar hayatımızdan asansörü çıkarmalıyız. Yaşamımızı yürüyüş üzerine kurmalıyız. Hareketi tüm güne yaymalıyız. Sağlıklı yaşamın iki önemli faktörü var. Bunun biri sağlıklı beslenme diğeri ise bol hareket" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!