AKM'de piyano konseri büyüledi

Güncelleme Tarihi:

AKMde piyano konseri büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 13:22

AKM'de piyano konseri büyüledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında piyano sanatçısı Can Okan konser verdi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konserde İbrahim Sezer başkemancı olarak sahnede yerini alırken ADSO Orkestrası'nı dünyanın en önemli opera ve senfoni orkestralarında şeflik yapan Antonio Pirolli yönetti. Konserde, Türkiye'nin yanı sıra pek çok ülkede opera eserlerinde ve senfoni orkestralarında yönetmenlik de yapan ünlü piyano sanatçısı Can Okan solist olarak Antalyalı müzikseverlerin karşısına çıktı.

Can Okan, konserin ilk bölümünde Sergey Rahmaninov'un melankolik ve büyüleyici olan 'Peganini Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserinden bölümleri piyanosuyla seslendirdi. Sahnedeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Can Okan'ın piyanosuna keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, obua, klarnet, basklarnet, fagot, korno, trompet, trombon, tuba, timpani, arp ve vurmalı çalgılar sanatçılarından oluşan 65 kişilik ADSO Orkestrası eşlik etti. Konserin sonunda Can Okan, uzun süre alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde de ADSO Orkestrası, J. Brahms'ın 'Haydn Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserden bölümleri seslendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!