Akdeniz Üniversitesi'nin acı günü

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesinin acı günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 17:31

Akdeniz Üniversitesi'nin acı günü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, yaşamını yitiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi kurucu dekanı ve eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Pekmezci, üniversitede düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kanser nedeniyle tedavi görürken, geçen cuma günü yaşamını yitiren Prof. Dr. Mustafa Pekmezci için AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, akademik ve idari personelin yanı sıra Pekmezci'nin ailesi ve sevenleri katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Mustafa Ünal, derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Pekmezci'nin Ziraat Fakültesi'nin kurucu dekanlığını yaptığını, fakülteye önemli katkılar sağlayan bir bilim insanı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünal, "Hocamızın üniversiteye katkıları sadece Ziraat Fakültesi ile sınırlı değildi. Rektör yardımcılığı göreviyle üniversite geneline de önemli hizmetler vermiştir. Üniversitemize kazandırdıklarından dolayı saygıdeğer hocamız üniversitemiz tarihinde hep saygı, özlem ve minnetle anılacaktır" dedi.

Cenaze töreninde, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ve Merhum Prof. Dr. Mustafa Pekmezci'nin kızı Ebru Pekmezci ile oğlu Murat Pekmezci de duygularını dile getiren birer konuşma yaptı. Tören sonunda üniversite akademik ve idari personeli, Prof. Dr. Mustafa Pekmezci'nin ailesine taziyede bulundu. Prof. Dr. Pekmezci'nin cenazesi buradaki törenden sonra Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!