Akdeniz Üniversitesine Yoğun İlgi

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesine Yoğun İlgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 15:44

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, 48 FARKLI ÜLKEDEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Akdeniz Üniversitesi, yeni eğitim öğretim döneminde, 48 farklı ülkeden gelen 700’ü aşkın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Akdeniz Üniversitesi; Erasmus, Mevlana ve Free Mover değişim programları ile Yurt Dışı Türkler Topluluğu (YTB) Bursu kapsamında gelen öğrenciler haricinde, örgün öğretim kapsamında kendi imkanları ile gelen uluslararası öğrencilerin de en çok tercih ettiği üniversiteler arasında ilk sıralarda. Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, geçen yıl ilk kez yurt dışında yapılan Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı’nı (AKUS) bu yıl, 8 farklı ülke ve 12 merkezde gerçekleştirdiklerini söyledi. Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim almak isteyen yaklaşık bin 700 öğrencinin AKUS’a girdiğini aktaran Özkan, AKUS ve kabul edilen diğer sınav sonuçlarına göre ise 6-20 Temmuz 2015 tarihleri arasında öğrencilerin ön lisans ve lisans programlarına tercih işlemlerini aldıklarını belirtti.
Prof. Dr. Özkan, öğrencilerin AKUS’a girmiş olmalarının üniversitede istedikleri bir bölüme yerleştirilmelerinde büyük avantaj sağladığını, bu yıl ön lisans ve lisans programlarına kayıt hakkı kazanan yaklaşık 700 uluslararası öğrencinin yüzde 70’inin AKUS puanları ile yerleştirildiğini söyledi. Özkan, önümüzdeki yıl Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim hayali kuran uluslararası öğrencilerin mutlaka AKUS’a girmelerini tavsiye etti.
Öğrencilerin en çok tercih ettiği ilk 10 programın, Tıp, Uluslararası İlişkiler, Diş Hekimliği, İşletme, Turizm İşletmeciliği, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Hukuk ve İktisat olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, boş kalan kontenjanlara başvuruların ise 26-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında akus.akdeniz.edu.tr üzerinden online olarak yapılabileceğini söyledi.
Üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrencilere yeni eğitim yuvalarında başarılar dileyen Prof. Dr. Özkan, yeni kayıtlarla birlikte 2 bin’i aşkın uluslararası öğrenciye eğitim imkanı sağlamaktan dolayı üniversite olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!