Ağaçları terminatör böcek koruyacak

Güncelleme Tarihi:

Ağaçları terminatör böcek koruyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 11:35

Ağaçları terminatör böcek koruyacak

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde çam kese böceğiyle mücadele kapsamında doğaya 1500 calosoma böceği salındı.

Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçları yanmış, kurumuş gibi gösteren, kayıplarına neden olan çam keseböceği zararlısına karşı biyolojik mücadele başlatıldı. Antalya'da laboratuvar ortamında üretilen ve 'terminatör' olarak adlandırılan 1500 'calosoma sycophanta' böceği doğaya salındı.

Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, laboratuvar ortamında üretilen ve sadece çam kese böceği tırtıllarını yiyerek beslenen yırtıcı böceği ormanlara bıraktıklarını söyledi. Çam kese böceğinin tırtıl döneminde çam ağaçlarının yapraklarını yiyerek büyüme kayıplarına, estetik yönden görüntü kirliliğine ve bu sahalarda bulunanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olduğunu ancak kesinlikle ağacın ölümüne yol açmadığını vurgulayan Güney, vatandaşın içinin rahat olmasını, mart-nisan aylarında kurumuş gibi görüntü veren ağaçların mayıstan itibaren tekrar yeşile bürünmeye başlayacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!