AESOB'un yeni başkanı perşembe belli olacak

Güncelleme Tarihi:

AESOBun yeni başkanı perşembe belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 09:51

AESOB'un yeni başkanı perşembe belli olacak

Haberin Devamı

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı 51 yaşındaki Abdullah Sevimçok'un vefatıyla boşalan başkanlık koltuğu, perşembe günü yönetim kurulu toplantısında 2 yıl süreyle yeni sahibini bulacak.

Uzun yıllar AESOB çatısı altında önemli görevler üstlenen, kentin hem ulusal, hem de yerel ekonomisinin gelişmesine önemli katkı sağlayan işadamı Abdullah Sevimçok, 6 yıl önce odaların ortak kanaati ve esnafın desteğiyle AESOB başkanlığına seçildi. Siyasete girmeden, esnaflığın gerektirdiği Ahiliği ön plana çıkarmak için çalışan Sevimçok, mütevazi, kimseyi kırmayan, kapısını çalanı asla geri çevirmeyen başkan olarak tanındı. Kalp kırmayan kişiliği ve birçok kez içinde biriktirdiği dertleri, kentin en eski esnaflarından babası 78 yaşındaki Sabri Sevimçok'un vefatının üzüntüsüyle birleşti. Büyük bir kurumun başında olmanın getirdiği birçok sıkıntıyla da boğuşan Sevimçok 3 ay önce Antalya'daki özel bir hastanede kalp kapakçığı operasyonu geçirdi. Hastaneden çıkar çıkmaz soluğu AESOB'da alan başkan cep telefonuyla bile konuşması yasakken ziyaretine gelenleri bir gün olsun geri çevirmedi. Geçen ay tekrar fenalaşması üzerine Ankara'ya götürülen Başkan Sevimçok, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde tedavisi esnasında geçen Pazar günü yaşamını yitirdi. Sevimçok'un vefatı başta ailesi olmak üzere kentin ileri gelenleri ve binlerce kişiyi yasa boğdu. Geçen Pazartesi günü Muratpaşa Camii'ndeki cenaze töreninin ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verilen Abdullah Sevimçok'un bıraktığı 64 bin üyesi ve 76 odası bulunan AESOB'un başkanlık koltuğu ise merak konusu oldu. Aynı zamanda 9 kişiden oluşan yönetim kurulunda ise başkanın vefatıyla bir koltuk da boşalmış oldu.

YENİ BAŞKAN BELİRLENİYOR

Yönetim kurulunun yedek üyeleri arasında ilk sırada yer alan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, başkanın vefatının ardından yönetime girdi. Başkan Şahin'in AESOB'un her ayın ilk perşembe günü toplanan yönetim kurulunda yer almasıyla bu ayki gündem yeni başkanın seçimi olacak. Yönetim kurulu arasında başkanlık görevini üstlenmesi istenen ya da başkan olmak isteyen kişi oy çokluğuyla başkanlığa seçilecek. Yönetim kurulunda aday olması en çok beklenen iki kişi mevcut. Bu isimler halen AESOB'un başkan vekilliğini yapan Ak Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Gazete Bayii ve Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere ile aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan. Yönetimde her ne kadar 9 kişi bulunsa da bugüne kadar teamüller gereği başkan yardımcıları ya da başkan vekillerinin aday olarak yer alması, bu iki isim arasından birinin başkan olmasını öngörüyor. Süleyman Şahin'le birlikte yönetimin 3'te 2'sinin otomobilciler ve şoför odalarından oluşması da dikkati çeken bir diğer ayrıntı.

Bina girişinde Abdullah Sevimçok'un karanfillerle süslenmiş fotoğrafının yer aldığı AESOB'un yeni başkanının perşembe günü yönetim kurulu toplantısının ardından açıklanması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!