Aesob Başkanı Sevimçok’tan Kirli Sahil Eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Aesob Başkanı Sevimçok’tan Kirli Sahil Eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 14:09

AESOB BAŞKANI ABDULLAH SEVİMÇOK, ANTALYA'NIN SAHİLLERİNDEKİ KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKEREK, SÖZLÜ UYARILARDAN ANLAMAYAN VATANDAŞLARA GEREKİRSE PARA CEZASI TATBİK EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Konyaaltı ve Lara Sahillerindeki bazı bilinçsiz insanların Antalya’nın dünyaca ünlü bu plajlarını kirlettiklerini belirterek vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.
GÜZELLİKLER BALTALANIYOR
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya’nın dünyaca ünlü plajları Konyaaltı ve Lara sahillerindeki bilinçsiz insanların geride bıraktıkları boş meşrubat kutuları, meyve sebze atıkları, cam kırıkları ve bira şişelerinin, Antalya’nın bu mükemmel sahillerini kirleterek, hem bazı güzellikleri baltaladığını, hem de zaman zaman istenmeyen kazalara sebep olduğunu belirterek, insanların biraz daha çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi. Bunun için gerekirse para cezası yönteminin uygulanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Sevimçok, bazı insanların sözlü ihtardan anlamadığının da altını çizdi.
Başkan Sevimçok konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Antalya’mızın mükemmel bir sahil şeridi var ve özellikle Konyaaltı sahili Antalya’nın en güzel sahillerinden bir tanesi. Her gün yerli ve yabancı yüzlerce kişi bu sahillere gelerek denizin ve güneşin tadını çıkartıyor. Fakat zaman zaman bu güzellikleri baltalayan çirkin görüntülerle de karşı karşıyayız. Bazı çevreye duyarsız ve bilinçsiz kişiler bu güzelim sahillerimizi çirkinleştirmek adına ne yazıktır ki ellerinden geleni yapıyorlar. Bencilce anı yaşıyor ve yarını düşünmüyorlar. İçtikleri sigaraların izmaritlerini sağa sola atıyor, yedikleri kabuklu yemişlerin kabuklarını sahilde bırakıyor, boş meşrubat kutuları, meyve sebze atıkları ve bira şişeleri derken ortak kullanım alanımız olan sahillerimizi pisletiyorlar. Daha da kötüsü sahil şeridinde sağa sola attıkları bu bira şişeleri kırılarak, buralarda doğal olarak terlikle ya da çıplak ayakla dolaşan insanlarımız için büyük bir tehlike arz ediyor. Bu yüzden sahillerimizle ilgili ivedi olarak bir takım önlemlerin alınması gerek. Kişilerin birazcık daha çevreye karşı duyarlı olması ve bu tür insanlarımızın da bilinçlendirilmesi gerek. Toplum olarak ortak kullanım alanlarımıza sahip çıkmamız lazım. Gerekirse bu tür görüntü kirliliğine neden olanlara karşı caydırıcı para cezalarının uygulanması lazım. Çünkü insanlar sözlü ihtardan anlamıyor ve sözlü ihtarı geçiştiriyorlar. Örneğin sabah kalktınız denize girip bir on dakika kadar sahilde oturup dinleneceksiniz ama bunun için önce oturup dinleneceğiniz o yeri temizlemek zorunda kalıyorsunuz. Ülkemize tatile gelmiş bir turist bile elindeki ufacık bir çöpü atabilmek için çöp kutusu ararken bizler elimize ne geçerse umursamadan yere atıyoruz. Vatandaşlarımızın çevre duyarlılığının geliştirilmesi gerekiyor bunun içinde hepimizin taşın altına elimizi sokarak 7 den 70’e herkese çevre ve kentlilik bilincini aşılamamız lazım, bu sahiller hepimizin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!