ADIM ADIM 13 MİLYONA

Güncelleme Tarihi:

ADIM ADIM 13 MİLYONA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 09:20

Vali Ersin Yazıcı, 26 Ekim itibarıyla Antalya’ya havalimanı üzerinden 12 milyon 545 bin yabancı turistin geldiğini, yıl sonu hedefinin 13 milyon turisti aşmak olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, yerli ve yabancı 10 binden fazla turizm profesyonelini ağırlayacak olan Antalya Turizm Fuarı (ATF 2022), kapılarını açtı. Programa ev sahipliği yapan GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, amaçlarının fuarı, Antalya’nın Akdeniz’in hatta Avrupa’nın en büyük fuarlarından biri haline getirmek olduğunu söyledi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VURGUSU
ATF 2022’nin açılışına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarın Antalya ve Türkiye turizmi için önemine vurgu yaparak, “KKTC adına burada olmak, ülkemizi ve kültürel turizmimizi tanıtmak ve kapılarımızı sizlere açmak bizler için büyük bir onurdur. Kuzey Kıbrıs olarak en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri turizm. Ürünlerimizi çeşitlendirmek ve bu pastadan daha çok pay almak için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

13 MİLYONA YAKLAŞTIK
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel yeridir. Deniziyle, kumuyla, güneşiyle, tarihi ve kültürüyle, aynı zamanda güzel insanlarıyla Antalya’mız milyonları misafir etmeye devam ediyor. Bu şehirde küçük esnafından iş insanına sanayicisine kadar turizmin önemini ve ülkeye sağladığı katma değeri bilen insanlardan oluşan 2 milyon 620 bin kişiyiz. Tüm kurumlarla, 12 özel sektörümüz ve tüm paydaşların koordinasyonunda 2022 yılını güzel geçirdik. Son veriler itibariyle havaalanından misafirliğe aldığımız 12 milyon 545 bin kişiyi ağırladık. İnşallah 13 milyonu bu yıl geçeceğiz. Biz kaliteden taviz vermeden, dünya standardının üzerinde hizmet sunarak hizmet etmeye devam edeceğiz.”

‘BAŞARI OLARAK TANIMLAYAMAYIZ’
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “2022 yılı ile ilgili büyük bir başarı hikâyesi anlatılıyor. Gerçekten turizm sektörümüz, üzerindeki toprağı atıp ayağa kalktı ve neredeyse 2019 yılında elde ettiği rakamları yakaladı. Biz bu rakamları yakalarken rakiplerimiz neler yaptı? Dünya Turizm Örgütü verileri ülkemizde elde edilen sonuçların birçok parametrede tüm dünyada turizmde yaşanan büyüme eğrisinin altında yer aldığımızı gösteriyor. Bu gerçeği göz ardı ederek 2019 ile kıyaslayıp bir hikâye yazılması doğru değil. Çünkü Türk turizminin çok daha iyisini başaracak kapasitede olduğunu biliyoruz. Ancak tanıtımda beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. 2022 yılının ilk 6 ayında rakiplerimizin turizm gelirlerindeki artış oranı yüzde 250’leri bulurken bizdeki artış oranı yüzde 150’ler düzeyinde kaldı. Rakiplerimizden İspanya’nın ziyaretçilerden elde ettiği gecelik ortalama gelir 160 doların üzerindeyken İtalya’da 120 dolar seviyesindeyken yapılan tüm revizelere rağmen Türkiye’de 90 dolar düzeyinde olmasını başarı olarak tanımlayamayız.”

Haberin Devamı

HEDEF 20 MİLYON turist
Pandemiden sonra 3 yılı geride bıraktıktan sonra turizmde bu yıl önemli rakamlara ulaşıldığını anlatan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “Birlikte hareket edersek Türkiye’de 70 milyon, Antalya’da 20 milyon turist hedefine ulaşabiliriz” diye konuştu.
Antalya’nın turizmle gelişip şehre değer kattığına vurgu yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar ise alternatif turizmi geliştirmek gibi konularda ciddi emek verilmesi gerektiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!