Aday öğretmenlere yeterlilik konferansı

Güncelleme Tarihi:

Aday öğretmenlere yeterlilik konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 12:56

Aday öğretmenlere yeterlilik konferansı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) -KONYAALTI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nda yer alan öğretmenlere yönelik düzenlenen konferansta Yrd. Doç. Dr. Süleyman Karataş, öğretmen yeterliliği konusunda sunum yaptı.
'Aday Öğretmen Yetiştirme Programı'nı Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sürdüren öğretmenlere yönelik, okul dışı etkinlik faaliyetleri kapsamında, Mehmet Zeki Balcı Turizm Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde '21. Yüzyılda Öğretmen Yeterlilikleri' konulu konferans düzenlendi. Konferansta öğretmen yeterliliği konusunda sunum yapan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Karataş, öğretmenliğin gönülle yapılan bir meslek olduğunu söyledi.
Öğretmenliğe yönelik beklentilerin giderek arttığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Karataş, 21'inci yüzyılın öğretmenlerinin daha vefakar olması gerektiğini kaydetti. Öğretmenlerin sahip olması gereken nitelikleri de anlatan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Karataş, öğretmenlerin hem bilimsel bilgi hem de öğrencilere aktaracakları bilgi ve teknolojik yeterliliklerini sürekli yenilemeleri gerektiğini ifade etti.
Öğretmen için imkansız kavramının kalmadığını da söyleyen Karataş, "Hangi okulda öğretmen olursa olsun, okulunda farkındalık yaratabilecek donanımlara sahip olması, çocuklarımız ve ülkemiz açısından çok önemli. Öğretmenlerimiz eğitime daha fazla yönelerek, ders saatleri dışında öğrencileriyle eğitim faaliyetlerine devam edebilmeli" dedi.
Aday öğretmenlerin ilgiyle dinlediği konferansa, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güllü ile İlçe Milli Eğitim Koordinatörü Dr. Emel Sünter de katıldı. Konferans sonunda Şube Müdürü Güllü, Yrd. Doç. Dr. Karataş'a aday öğretmenlerin yetişme sürecine katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!