'Acil Sağlık Haftası' kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Acil Sağlık Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 16:26

 'Acil Sağlık Haftası' kutlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ACİL Sağlık Hizmetleri Haftası, Konyaaltı İlkokulu'nda düzenlenen programla kutlandı.
Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Konyaltı İlkokulu'nda tören düzenlendi. Etkinlik kapsamında tüm öğrencilere 112 acil sağlık sistemi, kara ambulansı, motosiklet ambulans, arazi ambulansı ve kurtarma araçları tanıtıldı, çeşitli hediyeler verildi. Geleceğin sürücüleri olan çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 112 Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunurken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve gereksiz yere aranmaması gerektiği anlatıldı.
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hacer Nur Yüce de yaptığı konuşmada 112 acil çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansa yol verilmesinin önemine vurgu yaptı. Etkinliğe, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turgut Altun, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Sevtap Kuluöztürk, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Günay, Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa Bodur, Dr. Selahattin Yüksel, Dr. Halil Karabulut, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve acil sağlık ekipleri katıldı.
112 acil çağrı hattı ve trafikte ambulansa öncelik verilmesi konularının işlendiği etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!