AB destekli el işi sergisi

Güncelleme Tarihi:

AB destekli el işi sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2021 15:42

AB destekli el işi sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi(AKHEM) tarafından hayata geçirilen ve mesleki eğitimin, gelişimin hedeflendiği 'Manifacturing Handycraft Souvenirs (MHS)' başlıklı AB projesi kapsamında üretilmiş el işi ürünler beğeniye sunuldu.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde proje kapsamında gerçekleşen serginin açılış kurdelesini Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Akbulut, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, AKHEM Müdürü Fedai Yaman ve yardımcıları, eğitim faaliyetlerine katılan Polonya, Portekiz ve İtalya'dan gelen proje ortağı konuklar, kurs öğretmenleri birlikte kesti.

Göz kamaştıran rengârenk sergide, AKHEM kurs merkezlerinde üretilmiş çeşitli geleneksel el sanatları çalışmalar yer aldı. Polonya, Portekiz ve İtalyan konuklar, özellikle keçeden üretilmiş duvar panolarını, kıyafet ve kıyafet üstü aksesuarları hayranlıkla inceledi. Yabanacı konuklar, eğitmen öğretmenlerden bilgi aldı. Sergide daha birçok el emeği, göz nuru sanat çalışmalarına da yer verildi.

Yün ipliği kökboyasıyla renklendirilmiş el dokuması Döşemealtı halılarındaki motif ve desenlerin yansıtıldığı kolyeler, bileklikler, duvar süsleri, deri çalışması çanta ve aksesuarlar, seramik, mis sabun- jel mum çalışması dekoratif-hediyelik süs eşyaları, üç boyutlu rölyef tablolar da dikkat çeken eserler arasında yer aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!