97 yaşında kimlik başvurusu yaptı

Güncelleme Tarihi:

97 yaşında kimlik başvurusu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 14:46

97 yaşında kimlik başvurusu yaptı

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA) - ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde oturan 97 yaşındaki Meryem Bayrak, İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne yeni kimlik kartı için başvuruda bulundu.

Akseki'ye bağlı Cendeve Mahallesi'nde kızı ve damadıyla birlikte oturan Meryem Bayrak, kaybettiği kimliğinin yerine yeni çipli kimlik kartlarından almak için İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Damadı tarafından getirilen Meryem Bayrak, hayatında 3'üncü kez kimlik değiştirdiğini söyledi. Bayrak, "Bana kızım ve damadım bakıyor. Damadım ile birlikte yeni kimlik başvurusu yapmak için Akseki Nüfus Müdürlüğü'ne geldik. Yeni kimlik için başvurumuzu yaptık" dedi.

İlçe Nüfus Müdürü Selma Kondak da Meryem Bayrak'ın 1920 doğumlu olduğunu aktardı. Kondak, "Teyzemiz 97 yaşında. Kimliğini kaybetmiş. Zaten kimliği yenilenecekti. Teyzenin tüm işlemlerini gerçekleştirerek yakınları ile birlikte kendisini uğurladık" dedi.

Daha önce 95-96 yaşlarında erkeklerin kimlik başvurularını aldıklarını da kaydeden Kondak, "Kendisi aklı başında, sorduğumuz sorulara gayet güzel cevaplar verdi. Akli dengesinin yerinde olduğunu gördük. Kendi isteğiyle kimlik başvurusunda bulundu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!