93 yıllık Çınar'a '9 Eylül Anıt Heykeli'

Güncelleme Tarihi:

93 yıllık Çınara 9 Eylül Anıt Heykeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 12:59

93 yıllık Çınar'a '9 Eylül Anıt Heykeli'

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, CHP'nin 93. kuruluş yılında, 9 Eylül Parkı'nda Atatürk ve İsmet İnönü'nün sohbetini tasvir eden '9 Eylül Anıt Heykeli' açılışını gerçekleştirdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, heykelin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin eski genel başkanları ile birlikte yaptı.

Metin Yurdanur tarafından yapılan "9 Eylül Anıt Heykeli" Çankaya Belediyesi'ne ait 9 Eylül Kuruluş Parkı'nda düzenlenen törenle yuvasına kavuştu. Kurtuluş'un ilk yıllarında çekilmiş ünlü bir fotoğraftan esinlenerek yapılan anıt heykelde, Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü'nün heyecan ve coşku içinde sohbet ettikleri görülüyor. Anıt heykelin açılışını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin eski genel başkanları Deniz Baykal, Altan Öymen, Hikmet Çetin, rahmetli Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün "Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir" sözünün tüm hayatına olduğu gibi siyasal hayatına da rehberlik ettiğini söyledi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de konuşmasında "Belediye olarak çalışmalarımızı Atatürk'e layık olmak ve Atatürk'ün adı ve ilkelerini yaşatmak doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" dedi.



Açılışa CHP Parti Meclisi üyeleri, CHP milletvekilleri ve örgüt yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!