65 hastaya evde hizmet

Güncelleme Tarihi:

65 hastaya evde hizmet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 12:54

65 hastaya evde hizmet

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (KHB) bağlı Elmalı Devlet Hastanesi'nde 65 hastaya evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verildi.
Antalya KHB'ye bağlı Elmalı Devlet Hastanesi'nde 2016 yılı ağustos ayında Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti ile 65 hastaya ulaşılırken, yatağa bağımlı halde, hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalara kendi evlerinde, yaşam alanlarında sağlık çalışanları tarafından hizmet verilmeye başlandı.
Hizmet hakkında açıklamada bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı (FTR) Muharrem Mert, "Hastanemizin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından evlerinde ziyaret edilen ve yerinde değerlendirilen hastalarımızdan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetine ihtiyacı olan hastalarımız saptanarak fizik tedavi birimimize bildirilmektedir. Akabinde fizik tedavi uzmanı ekiple birlikte tespit edilen hastayı evinde ziyaret etmekte ve hastaneye gelemeyecek durumda olan hastamıza evde fizik tedavi uygulamasının planlanmasını yapmaktadır. Böylelikle alanında uzman fizyoterapistlerce hastalarımız evlerinde fizik tedavi hizmeti almaya başlamaktadır" diye konuştu.
FTR uzmanı Muharrem Mert, evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti tarafından kapsama alınan tanıların serebral palsi, hemipleji (kısmi felç), parapleji (bacaklarda felç), tetrapleji (kollar ve bacaklarda felç), parkinson, multiple skleroz (ms), herediter ataksi, motor nöron hastalığı, distoni, anoksik beyin hasarı ve meningomyelosel olduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!