6 MOTORLA GÜVEN ROTASI

Güncelleme Tarihi:

6 MOTORLA GÜVEN ROTASI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 10:30

ATSO’nun 141’inci kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan ATSO Başkanı Ali Bahar, “Antalya ekonomisi, sanayisi, turizmi, tarımı, ticareti, kültür ekonomisi ve teknoloji alanlarıyla birlikte 6 motorlu bir uçak olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) kuruluşunun 141’inci yıl dönümü, mecliste düzenlenen törenle kutlandı. Yıl dönümü buluşmasına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BİZ BİR AİLEYİZ
Burada konuşan ATSO Başkanı Ali Bahar, “ATSO ailesi dediğimizde aslında 58 bin üyemizle birlikte onların aileleri, çocukları, çalışanları da Odamızın sorumluluğunu hissettiği büyük aileyi oluşturmaktadır. Bu büyük ailemizin her üyesine nice başarı, birliktelik, refah ve mutluluk dolu yıllar diliyorum” dedi.

LOBİ GÜCÜYÜZ
“Bizim için ATSO, Antalya özel sektörünün dünyadaki temsilcisidir” diyen Bahar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya ticaretinin belge ve veri merkezidir, Antalya ekonomisinin vizyonudur, projelerin ve yeniliklerin öncüsüdür, lobi gücüdür, çözüm ortağıdır, eğitim kurumudur, 58 bin üyesine her anlamda destek veren lider kuruluştur.”

Haberin Devamı

ORTAK AKIL YÜRÜTÜLMELİ
“15 yıl önce dijitalleşmenin bugünkü düzeye geleceğini, çevresel risklerin, kuraklığın böyle artacağını çok az kişi görebiliyordu. Artık dünya ekonomisinin yeniden şekillendiğini, yakın gelecekte yapay zekanın işleri, meslekleri, şehirleri nasıl dönüştüreceğini görebiliyoruz. Bu dönüşümü, teknoloji ve çevre faktörünü dikkate alan ortak vizyonumuzu, hedeflerimizi ve eylem planlarımızı birlikte belirlemeliyiz. Kentsel dönüşüm, konut ve kira sorunu, imar planlaması, toplu konut ve toplu iş yerleri sorunlarını ivedi biçimde ortak akılla ele almalı ve çözüme kavuşana dek takipçisi olmalıyız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM
“Kentsel dönüşüm 2012 yılında afet ve riskli yapıların yenilenmesi amacıyla çıkarılmıştır. Bu durumun ne kadar gerçekleştirildiği, depremin ardından çok tartışılmaktadır. Kentsel dönüşümün dikey mimari ile değil yatay mimari yapıda ele alınması gerektiği farklı gruplar tarafından ifade edilmektedir. Sadece bina olarak tek başına düşünülmemelidir. Toplumsal, kültürel değişim ile sürdürülebilir çevre politikalarını da birlikte ele alarak ‘akıllı şehirler’ oluşturulmalıdır.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLALIM
“İmar planlarımızı 20-39 yıllık bir vizyonla çevre risklerini dikkate alarak, sanayi ve ticaret ihtiyaçlarını, lojistik-ulaşım ihtiyaçlarını dikkate alarak gözden geçirmeliyiz. Antalya’da Türkiye’ye örnek olacak, konut sorununu, kira sorununu çözecek çevreci kentsel dönüşüm modeli başlatmalıyız. Serbest Bölgemiz ve Sanayimiz için yeni genişleme alanını teknoloji şehri gibi, soysal alan ve konut alanıyla birlikte, çalışanlarımızın barınma sorununu çözecek şekilde kurmalıyız.”
MUTLU, GÜVENLİ ROTA
“Antalya ekonomisi, sanayisi, turizmi, tarımı, ticareti, kültür ekonomisi ve teknoloji alanlarıyla birlikte 6 motorlu bir uçak olmalıdır. Sağlık turizmi, kültür turizmi, tıp teknolojisi, biyoteknoloji, yazılım, yapay zeka, tarım teknolojileriyle Antalya ekonomisi, iklim değişikliği ve afetlere dirençli, tamamen dijital ve akıllı, üreticisi ve çalışanlarıyla mutlu, güvenli bir rotada hızla ilerlemelidir.”

Haberin Devamı

BU KENTİ DÜNYA TANIYOR
ATSO’nun deprem bölgesine yaptığı yardımları dikkatle takip ettiğini vurgulayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise şöyle konuştu: “Depremin travmasının ağır olduğunu hepimiz biliyoruz. ATSO’nun bölgeye olan katkılarının da biliyorum, bir kez daha sizlere teşekkür ederim. Bu şehir İstanbul’dan sonra dünyada en çok bilinen şehirdir. Bu şehrin en küçük esnafından en büyük şirketine kadar bu sorumluluk ile hareket ettiğinin bilincindeyim. Buradaki tarımın Türkiye’nin çok önünde olduğunu biliyorum, bundan dolayı çok mutluyum. Turizm hizmetinin kalitesini gelen her kesim anlatıyor, ülkem adına şehrim adına sizin sayenizde gururlanıyorum. Bu liderliğimizi kaybetmeden teknolojiyi de kullanarak her alanda yolumuza devam edelim.”

Haberin Devamı

ÖZTÜRK’DEN BİRLİK VURGUSU
Törende konuşan ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, oda kuruluşundan 141’inci yılına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Öztürk, “Ticaret ve sanayi odaları büyük iş insanı ile küçük esnafı ülkenin ortak menfaatlerinde buluşturan kurumlardır. Bu bağlamda söz konusu birlikteliğin sağlanmasında odaların önemi büyüktür. Aksi takdirde sektörler kendi menfaatleri peşinde bölünmüş özel sektör ile ülkemizin ekonomik sosyal istikrarını korumamız mümkün olmaz. Odamızdan dönem dönem başarılı siyaset adamları çıkmıştır. Ama bu durum odamızın her türlü faaliyetlerine ve söylemlerine siyasetin dışında herkese aynı mesafede duruş sergilemesine mani olmamıştır. Odamız bu geleneği bu güne kadar korumuştur. Bundan sonra da koruyacağına inanıyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!