57'nci Alay'a vefa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

57nci Alaya vefa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 14:10

57'nci Alay'a vefa yürüyüşü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 101. yıldönümü dolayısıyla Antalya'da '57'nci Alay'a Vefa Yürüyüşü' düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Bir Ölüp Bin Diriliriz' sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen '57'nci Alay Vefa Yürüyüşü', Uncalı Hasan Kartal Camisi'nde sabah namazının kılınmasıyla başladı. Buğday çorbası, ekmek ikramının ardından, katılımcılar Hasan Kartal Camii'nden Uncalı Şehitliği'ne yürüdü. Programa, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hami Dorul, AGHSİM şube müdürleri, AGHSİM personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Mestan Yayman, törende yaptığı konuşmada, 57. Alay'ın ortaya koyduğu kahramanlıklar hakkında bilgi verdi. Yarbay Mustafa Kemal komutasındaki 57. Alay'ın üstün bir mücadele örneği ortaya koyduğunu ifade eden Vali Yayman, "Şehit olan askerlerimizin vatanın savunulmasında ne hissettiklerini biraz olsun anlayabilmek için bir araya geliyoruz. Gazi Mustafa Kemal, birliklerine, 'Sizlere savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' diyerek taarruzu başlatır. Mehmetçiğin yaptığı karşı hücumla Anzaklar ağır kayıplar vererek sahil kesimine çekilir. Ancak günün sonunda 57'nci Alay'ın tamamına yakını şehit düşer. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri bu üstün mücadeleyle atılmıştır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise "Çanakkale, bu vatan uğruna canlarını hiçe sayarak savunmuş olan kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir îman ve kahramanlık destanıdır" dedi.

Konuşmaların ardından anma programı sona erdi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!