5 bin kişilik kongre merkezinde ilk toplantı 50 kişilik Expo Konseyi

Güncelleme Tarihi:

5 bin kişilik kongre merkezinde ilk toplantı 50 kişilik Expo Konseyi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 15:22

5 bin kişilik kongre merkezinde ilk toplantı 50 kişilik Expo Konseyi

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - EXPO 2016 Antalya Konseyi'nin 50 üyesi, 22 Nisan'da resmi açılışı yapılacak sergi öncesi son toplantısını 5 bin 3 kişilik kongre merkezinde yaptı. Vali Türker salon seçimini, "Ben de sürprizle karşılaştım" diye yorumladı.

Türkiye'de ilk kez Antalya'nın ev sahipliği yapacağı Expo, 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla Aksu İlçesi'ndeki 1121 dekarlık alanda 22 Nisan-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Açılış öncesi ağırlıklı Antalya'daki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 50 kişilik Expo Konseyi son toplantısını Vali Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirdi. 5 bin 3 kişilik dev kongre salonunun sahnesinde kurulan iki kişilik masadan konsey üyelerine seslenen Vali Türker, konuşmasının ardından konsey üyelerinin oturduğu bölüme geçti.

50 kişilik konseyin, Expo 2016 Antalya alanındaki Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyüğü olarak belirtilen kongre merkezinde toplanması, esprilere de yol açtı. Toplantı salonunu geldikten sonra farkettiğini belirten Vali Türker, toplantının bu salonda yapılma sebebinin Expo konsey üyelerinin salonu görmesi amaçlı olduğunu aktardı. Türker, “Belki daha küçük bir salonda yapılıp burası gezilebilirdi, öyle bir tercih de olabilirdi. Ben de kendi adıma bir sürprizle karşılaştığımı söyleyebilirim" dedi.

KULE HARİÇ TÜM YAPILAR BİTTİ

Kongre merkezini daha önce gördüğünü de anlatan Türker, “Salonla birlikte tüm yatırımlar kule haricinde tamamlandı. Açılış törenine yönelik hazırlıklar sürüyor. Kulenin de 1 hafta 10 gün içinde bitmesi bekleniyor ve dolayısıyla Expo sahasının yetişip yetişmeyeceği gibi bir durumun ortadan kalktığını buradan büyük bir mutlulukla ifade etmiş oluyoruz" dedi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Turizmin başkenti Antalya'nın birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Vali Türker, ancak bu büyüklükte bir salon olmadığından uluslararası ve ulusal büyük çaptaki etkinliklere ev sahipliği yapılamadığından bahsetti. Bu salonun kapasitesinin sadece Türkiye değil, Avrupa'nın da en büyüğü olduğunu kaydeden Türker, “5 bin 3 kapasitesi var ve Avrupa'da bu büyüklükte bir salon yok. Diğer küçük salonları da ilave ettiğimizde bu kongre merkezinin Türkiye ve Antalya turizmine önemli katkı sunacağını söyleyebiliriz" dedi.

KATILIMCI ÜLKE 47 OLDU

Sözleşme imzalayıp bahçe çalışmalarına başlayan ülke sayısının bugün itibariyle 47 olduğunu belirten Vali Türker, “Çok iyi bir rakam ve son yılların rekoru. Bahçecilik ve botanik açısından çok önemli ülkeler de katılacak. Bu konuda sayın dışişleri bakanımızın çok önemli katkısı oldu. Yine gıda tarım ve hayvancılık bakanımız da bunu her açıdan ele aldı. Ama sayın başbakanımız ve sayın cumhurbaşkanımızın bu konuyu sahiplenmesi bize ciddi anlamda güç verdi" dedi.

ALANA ZİYARET YASAĞI

Vali Türker, açılış gününe kadar yürütülen hazırlık çalışmalarının sekteye uğramaması için ziyaretçi programlarının da yapılmadığını kaydetti. Bu konuda Expo 2016 Antalya alanındaki yoğun çalışmalar nedeniyle bir genelge çıkartıldığı ve gezi amaçlı ziyaretlerin açılışa kadar yasaklandığı da kaydedildi.

1 MİLYON BİLET HEDEFİ

Toplantıda Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan, gölet, tepe, restoranlar, ülke bahçeleri, yağmur ormanları serası, kongre merkezi, köprüler, şakayık terası gibi alanın genelindeki çalışmaları sinevizyon eşlinde konsey üyelerine aktardı. Expo Kulesi haricindeki tüm üst ve altyapıların tamamlandığı ve yüklenici firmalardan kabul işlemlerinin yapıldığını kaydeden Akturan, bilet ve kart satışlarının 500 bini aştığını, açılış gününe kadar hedefin 1 milyon olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!