5. Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’na Doğru

Güncelleme Tarihi:

5. Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’na Doğru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 15:38

ANTALYA'NIN ALANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN BU YIL 5'İNCİSİ DÜZENLENEN ALTIN KEPÇE ULUSLARARASI YEMEK YARIŞMASI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması hazırlıkları devam ediyor.
23-24-25 Ekim tarihleri arasında Konaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan, “5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması” hazırlıkları sürüyor.
Yarışmaya katılan aşçılar, Amerika, İsveç, Portekiz, İngiltere, Hırvatistan, Slovakya, İsrail, Bulgaristan, Sırbıstan, Güney Kıbrıs, Slovenya ve Romanya’dan gelen Wacs jürileri tarafından değerlendirilecek. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün Altınkepçe Aşçılar Derneği ile ortaklaşa koordine ettiği yarışmanın açılışı, 23 Ekim Cuma günü saat 11.00 da gerçekleştirilecek. Renkli şovların yapılacağı, ünlü aşçıların katılacağı yarışma vatandaşlar için görsel şölene dönüşecek.
ALANYA TANITILACAK
23 Ekim Cuma günü açılışı yapılarak 3 gün devam edecek Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’na vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Uluslararası gastronomi duayenlerinin, ünlü şeflerin, milli takım şeflerinin katılacağı, ulusal ve uluslararası basının izlenimlerini ve görüntülerini aktaracağı bu önemli etkinlik, Alanya’nın ulusal ve uluslar arası arenada tanıtımını da sağlayacak. 3 gün boyunca saat 08.00 ile 18.00 arası Konaklı Kongre Merkezi’nde devam edecek yarışları, vatandaşlarımız da kongre merkezine gelerek izleyebilirler” dedi.
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Alanya turizmine ve yemek kültürüne tanıtım desteği de sağlayan 5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nın Yöresel Yemekler bölümü en ilgi çeken kategoriler arasında yer alıyor. Alanya Mutfak Kültürünü ziyaretçilere tanıtmak için Yöresel Yemek kategorisinde Alanyalı ev hanımları yarışacak. Alanya Yerel Mutfak kültürünün en güzel örnekleri Gastronomi dünyasına renk katacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!