32 bin mavi yakalı, 270 bin iş başvurusu yaptı

Güncelleme Tarihi:

32 bin mavi yakalı, 270 bin iş başvurusu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 15:51

32 bin mavi yakalı, 270 bin iş başvurusu yaptı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da mavi yaka statüsündeki iş arayan 32 bin kişi, kariyer.net'in 'İşin Olsun' uygulaması üzerinden  270 bine yakın iş başvurusunda bulundu. İlk sırayı 7 bin 497 başvuruyla eczane elemanı alırken, 1598 garson, 432 komi, 359 bulaşıkçı, 352 temizlik görevlisi pozisyonu izledi.
Kariyer.net tarafından mavi yaka çalışan istihdamına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen 'İşin Olsun' uygulaması, bugüne kadar 2 milyonu aşkın kişi tarafından indirildi. 300 binin üzerinde iş ilanının yayımlandığı uygulamanın kullanımına ilişkin kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal açıklamada bulundu. Uysal, Antalya rakamlarıyla ilgili de bilgi verdi. 
kariyer.net'in 'mavi yakalı' olarak nitelendirilen çalışanlarla, eleman arayan işverenleri buluşturduğu uygulaması İşin Olsun'u indirenlerin sayısının, tüm Türkiye'de 2 milyonu geçtiğini belirten Fatih Uysal, uygulamada, 100 binden fazla şirketin 300 binden fazla iş ilanı yayımladığını söyledi. Temmuz 2017'de kullanıcılara sunulan İşin Olsun'un, ilk yılında Türkiye'nin en hızlı büyüyen ücretsiz mavi yaka iş ve eleman bulma platformu olmayı başardığını kaydeden Uysal, “İşin Olsun uygulaması adaylara, evlerinin yakınındaki işleri kolayca görme, seçtikleri iş ilanlarını yayınlayan işverenlerle doğrudan iletişime geçme ve hızlıca iş bulma fırsatı sunuyor. Uygulamayı kullanan işverenler sadece bir dakikada ücretsiz, kolayca ilan verebiliyor ve ilanlarını yüz binlerce adaya ulaştırma fırsatı yakalıyor" dedi.
32 BİN ADAY, 270 BİN BAŞVURU
Türkiye'nin tüm illerinde aktif olarak kullanılan uygulamanın, Antalya'da da mavi yakalı çalışanların istihdamına katkı sağladığını belirten Uysal, kentte 6 bin firmanın 22 binin üzerinde iş ilanı yayınladığı İşin Olsun'da, uygulamayı kullanan 32 bin adayın, 270 bine yakın iş başvurusu yaptığını açıkladı. Yayımlanan iş ilanları arasında ilk sırayı 7 bin 497 ilanla eczane elemanı pozisyonunun aldığını belirten Uysal, “Bunu, 1598 ilanla garson, 432 ilanla komi, 359 bulaşıkçı, 352 temizlik görevlisi pozisyonu izledi" dedi.
UYGULAMA ÜCRETSİZ İNDİRİLEBİLİYOR
İşin Olsun uygulamasının mavi yaka olarak nitelendirilen çalışanlardan ve işverenlerden büyük ilgi gördüğünü de söyleyen Uysal, “Dijitalleşme sayesinde artık cama ilan asmaya, eşe dosta sorarak mavi yaka eleman aramaya gerek kalmadı. Mavi yaka çalışan arayan işverenlerin ve evine yakın iş arayan mavi yaka çalışanların ihtiyaçlarına hızla cevap vermek için İşin Olsun'u tasarladık. Kariyer.net'in 19 yıllık tecrübe ve birikimleriyle; tamamen Türk mühendislerinin emeğiyle hayata geçirilen İşin Olsun uygulaması, en iyi kullanıcı deneyimini sağlaması, lokasyon bazlı olması, yüzde 100 mobil deneyim sunmasıyla diğer mavi yaka çözümlerden farklılaşıyor. Uygulama Android ve iOS tabanlı akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz indirebiliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!