3 PUANIN TADINI ÇIKARALIM

Güncelleme Tarihi:

3 PUANIN TADINI ÇIKARALIM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2021 11:34

Bu hafta alınan üç puanın ve geçen haftalara göre yükselen oyun kalitesinin tadını çıkaralım kırgınlıkları bir tarafa bırakalım.

Haberin Devamı

BUGÜN takım kurgusuna bakıldığında Ersun hoca maça, Fredy’yi sakatlığı nedeniyle hamle oyuncusu olarak skora göre kullanırım düşüncesiyle kulübeye almış. Forvete Gökdeniz ve Mukairu’yu alıp orta alana gerçek mevkisine çektiği Milosevic ile başlamıştı.
Bana göre bu on bir zaman zaman rotasyona uğrayacak olmasına rağmen en rasyonel kadrodur.
Gökdeniz forvete beklenen hareketi getirmişti. Sırtı kaleye dönükken sürpriz paslar verdi. Müthiş koşullar ile rakibin o alandan ileri çıkmasına izin vermedi. Atılan gollere katkı koydu.
Tek hatası 1/0 önde iken bomboş Haji Wright’a topu çıkarmaması idi.
Paul Mukairu  ne yaptığını bilen ters çalımlar atarak rakibini eksilten ve golü düşünen oyunu ile fark yarattı. Yorulunca Ersun hoca tam zamanında oyundan aldı.

Haberin Devamı

OYUNCULAR BAŞARILI

Milosevic oynadığı orta alana başarılı ve üretkendi. Poli ve Kaptan Nuri beklenen standartta ve başarılı oyun çıkardılar.
Kalecimiz Boffin ise kurdurduğu barajın dışına gelen topu çıkaramadı ve uzak mesafeden basit bir gol yedi. Ancak onun böyle bazen hatalı gol yeme opsiyonu olabilir diye düşünüyorum. Forvetin ortasında Haji çok istekli, hırslı ve mücadeleci tavrı ile göz doldurdu. Gökdeniz ile müthiş uyum içinde zaman zaman yer değiştirerek göze battı. Attığı gol ve penaltılar klastı. Özellikle maçın son anında soğuyan oyunda o dakikada penaltıyı atmak ustalık ister. Her hafta olduğu gibi maçın son bölümünde yine sıkıntılı anlar yaşadık. Bu kez şans bizden yanaydı ve son saniyede kazanılan penaltı ile galibiyet geldi. Bu gol hem üç puanı getirdi hem de birçok sıkıntının üstünü bir nebze örttü.

HOŞ OLMAYAN GERGİNLİK

Bugün maçta dikkat çeken başka şeyler de vardı. Taraftar gruplarının boykotu ve tribünü terk etmeleri ve maçın sonunda Ersun hoca ile kapalı tribündeki taraftarlar arasında yaşanan hoş olmayan gerginlik ve sonrası...
Burada özellikle kaptan Nuri’ye teşekkür etmek istiyorum. Hem hoca ve ekibini hem de taraftarları sakinleştirmek için müthiş efor sarf etti ve gelecekte çok başarılı bir futbol yöneticisi olacağının sinyallerini verdi. Bu hafta alınan üç puanın ve geçen haftalara göre yükselen oyun kalitesinin tadını çıkaralım kırgınlıkları bir tarafa bırakalım.

Haberin Devamı

 BİRLİK VE BERABERLİK
Milli maç arasında başkan ve yönetim,  yapacağı açıklama ve belki toplantılarla içerde oynayacağımız Beşiktaş maçında birlik beraberliği tesis ederler. Böylece özlenen taraftar yoğunluğu ve coşkusunu yaşarız. Evet maçın hakemi için söylenecek o kadar çok söz tartışılacak o kadar pozisyon var ki bunun için sayfalar dolusu yazmam gerek ama kısaca özetlersem ilk kazandığımız penaltı da Gökhan’ın kolu açık ve kaleye atılan şutta penaltının yanında Gökhan’a sarı kart da çıkmalıydı. Eğer çıkmış olsaydı daha sonra gördüğü sarı kart kırmızıya dönerdi. Haji’nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda avantajı kesmesi, sonrasında Rizespor kalecisinin topla oynama niyeti olmadan yaptığı harekette net penaltının verilmemesi,
Fredy’nin sebep olduğu pozisyondaki faul kararı bana göre gereksizdi. Hakem burada pozisyonu ceza alanı dışında diye değerlendirdi ve onun için kolay düdük çaldı ancak VAR incelemesinde ise pozisyon ceza alanı içinde olunca  penaltıya dönüştü. Bu hareket sonucunda basit bir penaltı verilmiş oldu.

Haberin Devamı

Sonrasında ise bizim son saniyede kazandığımız penaltı kararında Hakemin aklı orda kaldığı için sanki “cımbızla aradı” sözünü anımsatırcasına verdiği penaltı kararı da bana göre basitti.
Sonuç olarak geç ve hatalı kararlar veren Özgür sezona çok formsuz başladı. Umarım bir an önce kendini toparlar. Yoksa ilerleyen haftalarda bu kadar anlayışlı futbolcu ve taraftar topluluğu bulamaz karşısında.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!