17 milyon yavru balık üretilecek

Güncelleme Tarihi:

17 milyon yavru balık üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 11:28

17 milyon yavru balık üretilecek

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde bu sezonu 17 milyon yavru balık üretimi yapılacak.
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, yavru balık üretimiyle ilgili bilgi verdi. Tesiste toplam 94 havuz ve 1200 metrekarelik kapalı alanda üretim yaptıklarını söyleyen Süyek, "Yavru balık üretiminde Beymelek Dalyanı'ndan aldığımız anaçları kullanıyoruz. Bu anaçlardan alınan yumurtalardan çıkan larvaları, havuzlarda 120 gün yüksek proteinli yemlerle besliyoruz. Bu larvalar 120 gün içinde 0.5 miligram ile 2 gram arasında büyüyor. Üretim anında havuzlarda yavrular boylarına göre ayrılıyor. Yavru balıkların tanesini ağırlığına göre 40-60 kuruş arasında özel balık çiftliklerine satıyoruz. Yavru balık üretim miktarını, özel sektörün ihtiyacına göre belirliyoruz" dedi.
Bir ay içinde yavru balık satışının başlayacağını aktaran Süyek, "Bu üretim sezonunda 10 milyon levrek yavrusu, 5 milyon çupra yavrusu ve 2 milyon sarı ağız yavrusu olmak üzere toplam 17 milyon yavru balık üretimi yapacağız. Türkiye'nin yavru balık ihtiyacının yılda 400-450 milyon adet olduğu düşünülürse enstitü olarak bu ihtiyacın bir bölümünü karşılıyoruz. Üretim aşamasında yavru balıkların üretimi, beslenmesi, bakımı ve hastalıkları konusunda bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Bu bilimsel çalışmalarda ortaya çıkan sonuçları özel sektörle de paylaşıyoruz. Bu alanda da özel sektöre öncülük yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!