Zorlu maçta çıkış peşinde

Güncelleme Tarihi:

Zorlu maçta çıkış peşinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 01:39

Sezonun ilk maçını kaybeden, ikinci haftayı bay geçen sarı-lacivertliler, puanla tanışma hedefinde. Başkent ekibinin rakibine karşı deplasman karnesi, müsabaka öncesi endişe veriyor. Geride kalan 9 karşılaşmada, Ankaragücü hiç kazanamadı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Süper Ligin üçüncü haftasında bugün deplasmanda karşılaşacağı Demir Grup sivasspor maçını kazanıp, yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Sezona, sahasındaki BŞB Erzurumspor yenilgisi ile giren, ikinci haftayı bay geçen sarı-lacivertliler, bu maçta alacağı sonuçla, ligin puansız takımları arasındaki konumunu değiştirme peşinde. Yeni 4 Eylül Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak maçı, Arda Kardeşler yönetecek. Sarı-lacivertli ekipte, sakatlığı nedeniyle sahalardan 2 hafta uzak kalacağı açıklanan yeni transferlerden Sarlija forma giyemeyecek. Önceki gün yapılan antrenmanda sol ayak başparmağından sakatlanarak çalışmayı yarıda bırakan Zvonimir Sarlija’nın yapılan incelemelerinde, sol ayak başparmağında kemik hasarı tespit edildi.

TEK GALİBİYETİ İÇ SAHADA ALDI

Sivasspor’un Süper Lig tarihinde yenilmeden en fazla konuk ettiği rakibi Ankaragücü. Kırmızı-beyazlılar, bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.
Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde en az 4 kez konuk olduğu takımlar arasında maç başına en fazla gol yediği rakibi Sivasspor (2.8)
Ankaragücü ile oynadığı ilk Süper Lig maçında gol atamayan Sivasspor (Aralık 2005’te 0-0), daha sonra 17 karşılaşmada da rakip fileleri havalandırmayı başardı (toplam 43, maç başına 2.5)
Süper Lig tarihinde Sivasspor ile oynadığı 18 maçın sadece birini kazanan Ankaragücü (5 beraberlik - 12 yenilgi), tek galibiyetini Mayıs 2019’da evinde aldı 3-1’lik skorla aldı.

4 MAÇTIR DEPLASMANDA KAYBETMEDİ

Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçının üçünü gol atamadan kaybeden Sivasspor (1 galibiyet), daha öncesinde 16 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı (11 galibiyet - 5 beraberlik)
Süper Lig’de 4 maçtır deplasmanda kaybetmeyen (1 galibiyet - 3 beraberlik) ve son karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Ankaragücü, Kasım 2008’den bu yana üst üste iki dış saha maçı kazanamıyor.
Sivasspor forveti Mustapha Yatabare, Süper Lig’de forma giydiği son iki Ankaragücü maçında birer gol attı.
Rıza Çalımbay ile Fuat Çapa’nın çalıştırdığı takımların Süper Lig’de oynadığı 7 maçta, 6 beraberlik çıkarken, diğer karşılaşmayı Çalımbay’ın ekibi kazandı.
Ankaragücü’ne rakip olduğu son 5 Süper Lig maçını kazanan Rıza Çalımbay, rakibiyle daha önce karşılaştığı 12 mücadeleden 4 galibiyet çıkarabilmişti (5 beraberlik - 3 yenilgi)

Haberin Devamı

BAŞKAN’DAN FRİEDRİCH’A ALTIN

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, geçen günlerde baba olan Brezilyalı kaleci Ricardo Friedrich’e altın hediye etti.
Ankaragücü yönetimi, Demir Grup Sivasspor maçı öncesinde, takımla birlikte akşam yemeği yedi. Yemek sonrası Başkan Fatih Mert, geleneklerimize uygun olarak Ricardo Friedrich’e altın takarken, “Ankaragücümüze bir taraftar daha kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

EMRE GÜRAL A.GÜCÜ’NDE

MKE Ankaragücü, forvet oyuncusu Emre Güral ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine kulüp başkanı Fatih Mert ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı belirtildi. MKE Ankaragücü’nün başarısı için yoğun emek harcandığını ifade eden Fatih Mert, Emre Güral’ı Ankaragücü’ne kazandırdıkları için mutlu olduklarını aktardı. Emre Güral da sarı-lacivertli camiada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Son olarak Münih Türkgücü forması giyen 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Türkiye kariyerinde; Bucaspor, Alanyaspor, Trabzonspor, Antalyaspor ve Eskişehirspor takımlarında oynadı.

Kadrolar:

Haberin Devamı

Ankaragücü:

Ricardo
Kitsiou
Pazdan
Kulusiç
Pinto
Paintsil
Lukasik
Voca
Adzic
Alper
Bolingi

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Sivasspor:

Samassa
Ninnga
Camara
Caner
Ziya
Erdoğan
Hakan
Fajr
Gradel
Yasin
Yatabare

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Stat: Yeni 4 Eylül
Hakem: Arda Kardeşler
Saat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!