Zorlu kulvarda rakip Bandırma

Güncelleme Tarihi:

Zorlu kulvarda rakip Bandırma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2021 20:40

Sezonun ilk devresinin son bölümündeki 5 maçın 3’ünde, zirve adayı takımlarla karışlaşacak olan kırmızı-siyahlılar, en yüksek puana ulaşmayı hedefliyor. 17 Eylül Stadı’ndaki müsabaka bugün saat 13.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği, 15. hafta maçında bugün Royal Hastanesi Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bandırma 17 Eylül Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak müsabakayı hakem Murat Erdoğan yönetecek. Bu karşılaşma öncesinde, Royal Hastanesi Bandırmaspor 25 puanla 4. basamakta. 17 puana sahip Gençlerbirliği ise 12. sırada bulunuyor.
2 takım hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçları oynadı. Royal Hastanesi Bandırmaspor, kendi sahasında oynadığı müsabakada, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek, bir üst tura yükseldi.
Gençlerbirliği ise Eryaman Stadı’nda ağırladığı 3. Lig takımlarından Mardin 1969’a, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta, penaltı atışları sonucu 4-2 yenilerek, kupadan elendi.

RAKİP LİGDE 4 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Gençlerbirliği’nin bu sezon geride kalan 14 haftadaki performansı inişli-çıkışlı bir grafik çiziyor. Sezona iyi başlayamayan ve 4 haftalık sancılı periyotta ligin son basamağına inen kırmızı-siyahlılar, sonrasında 5 haftalık toparlanma sürecinde elde ettiği 13 puanla tırmanışa geçti. Şimşekler, bu çıkışına, 3 hafta süren puan ve gol krizi ile ara vermek zorunda kaldı. Bu dönemde; İstanbulspor, Ankara Keçiörengücü ve Tuzlaspor maçlarını kaybeden, Başkent temsilcisi, irtifa kaybetti. Geride kalan hafta, Eryaman Stadı’nda Bursaspor’u 2-0 yenerek yenilgi serisini durduran Gençlerbirliği, Bandırmaspor karşısında galip gelerek yeni bir ser inşa etmeyi hedefliyor. Ligin güçlü takımlarından Bandırmaspor ise kısa süreli yaşadığı puan çıkmazını atlatıp, yeniden yarışın içine girmeyi başardı. Bir dönem Gençlerbirliği’nde forma giyen Mustafa Gürsel’in Teknik Direktörlüğünü yaptığı bordo-beyazlılar, ligde oynadıkları son 4 maçta yenilmedi. Bandırmaspor, ligde oynadığı son karşılaşmada Kocaelispor’u kendi sahasında 1-0 mağlup etti.

2 TAKIM SON KEZ KUPADA KARŞILAŞTI

Gençlerbirliği ile Bandırmaspor, geçmişten bugüne 15 kez karşılaştı. 1972-1973 sezonunda başkent ekibinin zaferiyle başlayan rekabette, Gençlerbirliği 8 kez galip gelirken, Bandırmaspor 4 müsabakayı kazandı. Taraflar, 3 maçta beraberliği bozamadı. Bandırmaspor, kazandığı galibiyetlerin hepsini kendi sahasındaki maçlarda aldı. Gençlerbirliği rakibini deplasmanda hiç yenemedi. Bunun yanında, kırmızı-siyahlılar ikili rekabetteki 8 galibiyet sevincini de iç saha maçlarında yaşadı. 2 takım son olarak 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Ankara’da oynanan müsabakayı Gençlerbirliği farklı skorla 5-1 kazandı.
İki takımın, bu sezonki son 5 maçlık performasında ise Bandırmaspor’un yükselen bir grafiği söz konusu. Bordo-beyazlılar, bu süreçte 4 kez kazanıp bir kez berabere kalırken, kırmızı-siyahlılar; 3 kez sahayı yenik terk etti. Bir beraberlik alırken, bir kez de kazandı.

SON BÖLÜMDEKİ MÜSABAKALAR ZORLU

Gençlerbirliği, ligin ilk yarısının son bölümünde Royal Hastanesi Bandırmaspor’un yanı sıra zirve yarışı içindeki iki ekiple daha deplasmanda karşılaşacak. Kırmızı-siyahlılar, kalan süreçte; Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor ile deplasmanda mücadele edecek. Şimşeklerin, iç saha maçları ise Altaş Denizlispor ve Nasadoge Menemenspor ile olacak.
Gençlerbirliği’nde bugünkü maç öncesinde 4 golü bulunan Blesing Eleke ile 3 gol atan Barış Alıcı öne çıkan isimler. Ukraynalı Dmytro’nun da 2 golü bulunuyor.
Ev sahibi ekipte ise Doğan Can Davas ve Keny, 4’er gollü isimler. Bentley de takımına 3 gollü katkı sağlamış durumda.
Hakem Murat Erdoğan, Gençlerbirliği’nin ilk kez deplasmanda bir maçını yönetecek. Kırmızı-siyahlılar, Erdoğan’ın yönettiği önceki iki maçta, bir galibiyet bir de yenilgi aldı.
Gençlerbirliği, bu sezon deplasmanda 6 maça çıkarken, bunların ikisini kazandı, ikisinde berabere kaldı, ikisinde ise yenildi. Bandırmaspor ise kendi sahasında 6 maç oynadı. Bunların 4’ünü kazanan bordo-beyazlılar, iki maçta yenilirken, evinde berabere kalmadı. Bandırmaspor, topa sahip olma oranında yüzde 54 ile bu alanda ligin 3., başarılı pas oranında 4., isabetli şut atma istatistiğinde ise 3. sırada. Gençlerbirliği de rakip kaleye en çok şut çekme ortalamasında Boluspor’dan sonra ligin eni iyi ikinci takım konumunda.

Haberin Devamı

ORTAK PROJEDE BULUŞMA ADIMI

Haberin Devamı

Misli.com Sultanlar Voleybol Ligi’nde Ankara’yı temsil eden PTT Spor Kulübü’nün Başkanı Ali İhsan Karaca, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş’ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Karaca Gençlerbirliği’ne başarı dileklerinde bulunurken, iki kulübün ortak bir projede bir araya gelmesini çok istediğini dile getirdi.
Başkan Niyazi Akdaş, her branşta Ankara takımlarının maçlarını takip etmeye çalıştığını PTT Spor Kulübü’nü de tüm Ankara takımlarını olduğu gibi canı gönülden desteklediğini söyledi.
Ziyaretin ardından Başkan Niyazi Akdaş, Ali İhsan Karaca’ya, kırmızı-kara Gençlerbirliği forması hediye ederken, Karaca da Akdaş’a, imzalı PTT Spor Kulübü’nün formasının yanı sıra Niyazi Akdaş’ın fotoğrafının yer aldığı hatıra pulu hediye etti.

Haberin Devamı

BEŞTEPE’DE AFRİKALI KONUKLAR

Gine-Bissau Futbol Federasyonu Başkanı Carlos Alberto Mendes Teixeira ile Genel Sekreter Virginia Mendes da Cruz, Gençlerbirliği Kulübü yöneticileriyle görüştü.
Federasyon heyetine Hermos Group Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Şahin Susam da eşlik ederken, heyeti Gençlerbirliği Kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı ile Sportif Direktör Baki Mercimek ağırladı.
Maraşlı, kulüp tarihi ve yeni projelere ilgili bilgiler verirken, taraflar arasında bir gönül köprüsü oluştuğunu, bu köprünün hem başkent ekibine hem de Gine-Bissau Futbol Federasyonuna uzun vadede katkı vermesini umduğunu belirtti.

UZUN VADELİ PLANLAMA OLABİLİR

Baki Mercimek de altyapı ve A takım organizasyonu hakkında bilgi verirken, Gençlerbirliği’nin geçmiş yıllarda Afrika kıtasından yaptığı başarılı transferlere değindi. Uzun vadeli bir planlama ile federasyona üye takımlarla iş birliği yapabileceklerini de belirten Mercimek, Teixeira’ya ziyaretleri için teşekkür etti.
Gine Bissau Futbol Federasyonu Başkanı Teixeira ise Türkiye’nin en önemli kulüplerinden Gençlerbirliği’ni ziyaret ettikleri için mutlu olduklarını, kulüp tarihinin büyük başarılarla dolu olduğunu, anlatılanlardan sonra kulübün geleceğinin de bu başarılara yakın olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!