Zorlu kapışmanın adresi Eryaman

Güncelleme Tarihi:

Zorlu kapışmanın adresi Eryaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2021 22:07

Kırmızı-siyahlılar 3, yaşil-beyazlılar 2 haftadır kaybettiğinden, camialar üzerinde büyük bir baskı var. Geride kalan sezonun son bölümünde başkent ekibinde görev yapan Özcan Bizati, bu kez rakip takımın başında olacak. Karşılaşma bugün saat 20.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Futbol Ligi’nde 14. hafta heyecanı bugün oynanacak iki maçla başlıyor. Gençlerbirliği ile Bursaspor Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadeleyi hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.
Başkentte oynadığı son 3 karşılaşmada rakiplerine(İstanbulspor, Ankara Keçiörengücü ve Tuzlaspor) yenilen ve gol sevinci bile yaşayamayan Gençlerbirliği, bugünkü müsabaka ile birlikte bu kötü seriye son vermeyi hedefliyor. Üst üste gelen puan kayıplarının ardından küme düşme hattının sadece iki basamak üzerinde kendine yer bulan kırmızı-siyahlılar, kendi evinde kazanıp, camia üzerindeki baskıyı da kırmayı amaçlıyor.
Konuk Bursaspor’da da işler beklendiği gibi gitmiyor. Yakaladığı ivmeyi son iki maçta kaybeden yeşil-beyazlılar, önce deplasmanda Kocaelispor ardında da kendi sahasında İstanbulspor’a kaybederek, yeniden sıkıntılı bir sürecin içine girdi. Karşılaşma öncesinde Gençlerbirliği 14 puanla 14, Bursaspor da aynı puanla 11. basamakta yer alıyor. Kırmızı-siyahlıların averajı eksi 7, yaşil-beyazlıların ise eksi 2.

İKİLİ REKABETTE GENÇLER GERİDE

Türk futbolunun iki önemli kulübü; Gençlerbirliği ile Bursaspor bugüne kadar 77 kez karşılaşırken, kırmızı-siyahlılar 24, yeşil-beyazlılar ise 30 galibiyet aldı. 23 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Bursaspor’un 113 golüne, Gençlerbirliği 93 golle karşılık verdi. Ankara’da oynanan müsabakalarda ise ev sahibi takım daha çok kazanmayı başardı. 39 karşılaşmanın 18’inden galip çıkan Gençlerbirliği olurken, Bursaspor, 11 kez sahadan üstün ayrıldı. 10 maç berabere tamamlandı. Başkent ekibi bu maçlarda 54 gol atarken, kalesinde 49 gol gördü.

SON MAÇLARDA İBRE BAŞKENT LEHİNE

İki takım arasında yıllara yayılan genel rekabette Bursaspor’un üstünlüğü söz konusu iken, oynanan son 10 maçta ibre Gençlerbirliği’nden yana. Bu süreçte, Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki kapışmalarda, kırmızı-siyahlılar 5 kez kazanırken, yeşil-beyazlılar 3 galibiyet elde etti. 2 müsabaka da berabere sonuçlandı. 2 takım son olarak 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği, Ankara’da oynanan maçı 1-0 kazanmayı bildi. O sezon ki kupa eşleşmesinden ise 1-1 ve 2-1’lik skorlarla galip ayrılan Bursaspor oldu.

TAKIMLARDA 3’ER GOLLÜ 2 İSİM VAR

Oynadığı son üç maçta rakip ağaları havalandırmayan Gençlerbirliği’nde iki ismin 3 golü bulunuyor. Barış Alıcı ve Blessing Eleke, bu alamda öne çıkan oyuncular. Brezilyalı Sandro Lima da bu sezon 2 gol sevinci yaşadı. Konuk Bursaspor’da ise 3’er gollü futbolcular, Massimo Bruno ve Batuhan Kör. Yeşil-beyazlı ekipte Namig Alaskarov’un da 2 golü bulunuyor.
Geride kalan sezonun son bölümünde Gençlerbirliği’nde görev yapan ve sezon başındaki görüşmelerde uzlaşı sağlanamadı için Beştepe’den ayrılan Teknik Direktör Özcan Bizati, bugün Bursaspor’un başında rakip olacak.
Bu maç öncesinde, Bursaspor’da 3 oyuncunun sözleşmesi sonlandırıldı. Taha Altıkardeş de cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Gençlerbirliği’nde ise kart cezasını tamamlayan Ömürcan Artan, Teknik Direktör Metin Diyadin’in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek.
Başkent ekibi, bu karşılaşmanın ardından 30 Kasım’da Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Mardin 1969 ile kendi evinde karşılaşacak. Ligin 15. haftasında ise deplasmanda Bandırmaspor’un konuğu olacak.

Haberin Devamı

BİZİM HEDEFİMİZ MUTLAK GALİBİYET

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin savunma oyuncularından Metehan Mert, her geçen hafta daha iyi bir noktaya geleceklerine inandığını belirtti.
Son 3 haftadır kötü bir grafik çizdiklerini belirten Metehan, “Buna, bugünkü Bursaspor ile oynayacağımız maçta ‘dur’ demek istiyoruz. Takım olarak iyi hazırlandık. Mutlak galibiyet istiyoruz. İnşallah 3 puan alıp, yeni bir galibiyet serisi yakalamayı hedefliyoruz. Gençlerbirliği’nin yeri Süper Lig’dir. Takımımızı olması gereken yere getirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği kulübü, Bursaspor maçının bilet fiyatlarını; kale arkaları 15 TL, maraton 20 TL ve Batı VIP (Sağ-Sol) 30 TL olarak belirledi. Karşılaşmanın biletleri sadece Gençlerbirliği Passolig’i bulunan taraftarlara satılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!