Zorlaşan etapta direnen kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Zorlaşan etapta direnen kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 14:04

MKE Ankaragücü, şampiyonluk hedefine ulaşmak, Gençlerbirliği ve Keçiörengücü de kümeye tutunmak için çaba harcıyor. Ekipler, maratonun son metrelerine doğru koşarken, yoğun takvimde 3 haftalık süreçte 5 maça çıkacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 8 hafta kala, hem zirve yarışı, hem play-off mücadelesi hem de kümede kalma savaşı, 30. haftada oynanan maçlarda alınan sonuçların ardından farklı bir boyut kazandı. Takımları, kalan bölümde sıklaştırılmış takvim nedeniyle yeni bir zorlu etap bekliyor. 9 Nisan’da başlayıp, 1 Mayıs’ta bitecek üç haftalık dönemde ekipler 5 maça çıkacak. Bir anlamda Nisan sonuna kadar ki süreçte direncini yüksek tutan takımlar, hedefine ulaşma konusunda önemli bir mesafe alacak.
Eyüpspor yenilgisi ile sezonun ikinci yarısında Eryaman Stadı’nda ikinci kez kaybeden MKE Ankaragücü, 59 puanla zirvede ve Süper Lige direkt yükselecek iki takımdan biri olma yolunda büyük bir avantaja sahip. Sarı-lacivertliler, maratonun son metrelerine doğru koşarken, sezonun belki de en kritik maçlarından birini yarın deplasmanda takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor ile oynayacak. Sezonun ilk yarısında rakibini Ankara’da 3-0 mağlup eden Ankaragücü, bu maçı kazanması durumunda Süper Lig yolunda çok önemli bir engeli geçmiş olacak.

İLK YARIDA AYNI PERİYOTTA ÇÖKÜŞ YAŞADI

Sezonun geride kalan bölümünde genel olarak başarılı bir performans sergileyen ve belli bir puan ortalaması yakalayan MKE Ankaragücü, sezonun ilk yarısındaki aynı periyotta tam bir çöküş yaşadı. Sarı-lacivertliler bu 5 maçlık periyotta, Ümrineyespor dışında, lig sonuncusu Balıkesirspor’u yenerken, Adanaspor, Altınordu ve Yılport Samsunspor’a deplasmanda yenilip, küçük çaplı bir krize girdi.
Ankaragücü, 9 Nisan’da Bereket Sigorta Ümraniyespor ile başlayacağı yoğunlaşmış maç fikstüründe; 17 Nisan’da Adanaspor ve 20 Nisan’da Altınordu ile kendi sahasında, 24 Nisan’da Balıkesirspor ile deplasmanda ve 1 Mayıs’ta Yılport Samsunspor ile başkentte karşılaşacak.
5 maçın 3’ünü Eryaman Stadı’nda oynama avantajına sahip sarı-lacivertliler, deplasmandaki tek maçını ise ligde sadece 3 kez kazanabilen ve son iç saha galibiyetini 20 Eylül 2021 tarihinde alan, son basamaktaki Balıkesirspor ile oynayacak.

ÜST ÜSTE 2 MAÇINI DEPLASMANDA OYNAYACAK

Geride kalan bölümdeki tablosu ile beklentilerin uzağında kalan Gençlerbirliği, son 8 haftaya 34 puanla, 14. sırada ve tehlikeli suların ortasında kalmış durumda giriyor. Yarın, 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Ankara Keçiörengcü ile Eryaman Stadı’ndaki derbide karşılaşacak olan kırmızı-siyahlılar, sonrasında, kendisi gibi tehlikeyi yakından hisseden iki rakibi ile mücadele edecek.
Kırmızı-siyahlılar, 15 Nisan’da Tuzlaspor, 19 Nisan’da Bursaspor ile dış sahada oynadıktan sonra, 23 Nisan’da iddialı ekiplerden Royal Hastanesi Bandırmaspor’u konuk edecek. Şimşekler, korku tünelini andıran bu süreci, 29 Nisan’da, deplasmanda Altaş Denizlispor müsabakası ile tamamlayacak.
Gençlerbirliği, ligin ilk yarısında bu periyodu, 3 galibiyet karşılığı 9 puan (Bursaspor, Royal Hastenesi Bandırmaspor ve Altaş Denizlispor) ve 2 yenilgi ile (Tuzlaspor, Ankara Keçiörengücü) geçti.

RAKİPLER HEM YUKARIDAN HEM DE AŞAĞIDAN

38 puanla 10. basamakta yer alan Ankara Keçiörengücü, sıra olarak küme düşme potasının uzağında gibi dursa da puan anlamında o kadar da rahat değil. Sezonun başında yaşadığı girdaptan çıkan ve ikinci yarı ile birlikte daha istikrarlı bir çizgi yakalayan mor-beyazlılar, Nisan ayındaki 5 maçlık periyotta, hem üst grubun iddialı takımları hem de alt grupta canını dişine takan ekipleri ile puan mücadelesine girişecek.
9 Nisan’da derbide Gençlerbirliği’nin karşısına çıkacak olan Keçiörengücü, 15 Nisan’da Altaş Denizlispor’u konuk edecek. Başkent temsilcisi, 19 Nisan’da Bereket Sigorta Ümraniyespor ile deplasmanda karşılaştıktan sonra, 24 Nisan’da içerde Nasadoge Menemenspor, 1 Mayıs’ta da deplasmanda Royal Hastanesi Bandırmaspor ile kozlarını paylaşacak.
Keçiörengücü, ligin ilk yarısında aynı rakiplerle oynadığı zorlu periyotta 10 puan çıkarmayı başardı. Gençlerbirliği’ni 2-0 yenen mor-beyazlılar, Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 3-2 ile geçti. Nasadoge Menemenspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Keçiörengücü, tek yenilgisini dış sahada Altaş Denizlispor karşısında yaşadı.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Bereket Sigorta Ümraniyespor-Ankaragücü maçında hakem Ümit Öztürk’ü, Gençlerbirliği-Keçiörengücü karşılaşmasında ise hakem Yusuf Ziya Gündüz’ü görevlendirdi.

 

Haberin Devamı

YERE SAĞLAM BASMALIYIZ

Haberin Devamı

Ligin lideri Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Eyüpspor karşısındaki yenilgiyi unutmaları ve önlerine bakmaları gerektiğini belirtip, “Şu an lideriz ancak rehavete kapılmamalı, ayaklarımızı sağlam basmalıyız” dedi.
Dalcı, hafta sonundaki maçların ardından lig yarışının iyice kızıştığını belirtip, şunları söyledi:
“Eyüpspor karşısında büyük şanssızlık yaşadık. Gol olacak topu oyuncumuz çizgiden çıkardı. O dakikada skor 3-3’e gelecekti. Geriye düştükten sonra fırsatları harcadık. 2 topumuz direkten döndü. Oyuncu kalitemize güveniyoruz. Biz ligin en iyi takımıyız.”

LİG GERÇEKTEN ÇOK KEYİFLİ

“2 takım direkt Süper Lig vizesi alacak. 6 takım de play-off için yarışıyor. Spor Toto 1. Lig çok keyifli geçiyor. Yarış çok kızıştı. Daha da kızışacak. Hafta sonu çok zor ve keyifli maçlar oynanacak. Spor Toto 1. Lig şu anda Süper Lig’den çok daha keyifli bir hal aldı. Buranın heyecanı bambaşka. Umarım sezon sonunda ipi göğüsleriz. Bu taraftar ve bu camia en iyi yerleri hak ediyor. Kalan 7 haftanın 4’ünü iç sahada oynayacağız. Taraftarlarımıza yine çok ihtiyacımız olacak.”

Zorlaşan etapta direnen kazanacak


LİDER TAKIM İFTARDA BULUŞTU

Haberin Devamı

Ankaragücü, takipçisi Ümraniyespor ile oynayacağı müsabaka öncesi bir araya geldi. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve teknik heyet iftar yemeğinde buluştu. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte konuşan başkan Faruk Koca, yarın oynanacak Ümraniyespor karşılaşması öncesi teknik heyet ve futbolculara başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!