Zıt kutuplar

Güncelleme Tarihi:

Zıt kutuplar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 14:25

Başkentin Birinci Ligdeki temsilcileri, haftayı bir galibiyet bir yenilgi ile kapattı. Gençlerbirliği, deplasmanda Altınordu’yu 2-1 ile geçip, zirve yolunda ilerleyişini sürdürdü. Osmanlıspor ise kendi sahasında Giresunspor’a 1-0 kaybedip, puan cetvelinin dibinden çıkamadı.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin ikinci haftasında Başkent ekipleri Gençlerbirliği ve Osmanlıspor aynı gün çıktıkları mücadelelerde, bir galibiyet, bir yenilgi aldı.
Yeni sezona 3 puanla başlayan Gençlerbirliği, deplasmanda oynadığı maçta Altınordu’yu; Bekir Yılmaz ve Nadir Çiftçi’nin golleri ile 2-1 yenip, ikinci galibiyetini aldı ve zirve yarışındaki iddiasını ortaya koydu.
Ligin ilk haftasında deplasmanda Boluspor’a kaybeden Osmanlıspor, ikinci maçında kendi sahasında Giresunspor’a 1-0 yenilip, puanla tanışamazken, ligin dibinden de çıkamadı.

MAÇI YÖNETEN TAKIM BİZDİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, sahada çok mücadele eden ve pas yapan bir Altınordu olduğunu, bunun da kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Rakip analizini de buna göre yaptıklarını kaydeden Sözeri, “Maç bizim açımızdan olumlu geçti. Saha güzel olduğu için oyunu daha iyi yönettik. İyi sahalar futbola bir keyif getiriyor. Maçı yöneten bizdik, öne de geçtik. Ancak anlık bir hatadan golü yedik. Hamlelerimizden sonra oyunu çevirdik. İzmir’de alınan güzel ve önemli bir 3 puan” dedi.
Lig sonunda hedeflerinin ilk iki içinde yer almak olduğunu yineleyen Sözeri, “Daha iyi mücadele ederek önümüzdeki maçları da kazanmak istiyoruz. Maçlar ilerledikçe daha iyi bir Gençlerbirliği sahada olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAKİBİN KALİTELİ OYUNCULARI VAR

Altınordu’nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu ise Gençlerbirliği maçındaki sonucu telafi etmek zorunda olduklarını söyledi.
Eroğlu, yeni kurulan ve her geçen gün daha iyi olma yolunda ilerleyen bir ekip olduklarını, Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda istedikleri oyunu ortaya koymadıklarını belirtti.
Özellikle ilk devrede çok pas hatası yaptıklarını, ikinci yarının başında oyunda denge kurduklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi:
“Tempoyu artırarak, rakibin temposunu düşürmeyi başardık. Kaliteli oyuncuları var, belki biz gol atabilirdik, olmadı. Rakip golü buldu. 2-1’den sonra da girdiğimiz pozisyonlar vardı, değerlendiremedik. Ligin kadro anlamında da iyi bir ekibi Gençlerbirliği, Süper Lig oyuncularından kurulu. İyi oynadılar, bizim buna karşılık vermemiz gerekiyordu. Kaybettik, üzgünüz, telafi etmek zorundayız. Yeni oluşan takımız, aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Bahane olarak söylemiyorum ama her geçen gün daha iyi olmak zorundayız. Biz bu mağlubiyetten dersler çıkaracağız. Kendi sistemimizi oturtmak için daha çok çalışacağız.”

Haberin Devamı

SONUÇ DIŞINDAKİLER İYİYDİ

Giresunspor’a 1-0 yenilerek ikinci haftada puan ve gol sevinci yaşayamayan Osmanlıspor’un Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise “Sonuç dışında her şey iyi diyebiliriz” dedi.
Maçı değerlendiren Akçay, “Oyuncularımı kutluyorum. Sonuca ulaşmak için son dokunuşlar bizim için sorun oldu” ifadelerini kullandı.
Takımın saha içindeki iş birliği konusunda sorunları olduğunu dile getiren Akçay, şöyle konuştu:
“Bunları çözmeye çalışacağız. Her hafta bir sonraki haftaya daha yüksek seviyede giriyor olmamız güzel. Çabalarımızın müsabakanın başından sonunu kadar devam etmesi güzel. Maçın sonuçları ve puan eksiklikleri bizi hedefimizden uzaklaştırabilir mi bu da söylenebilir. O nedenle de bunları bugün yaşamış olmaktan dolayı daha şanslıyız diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

HASARSIZ ATLATTIK MUTLUYUZ

Giresunspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, zorlu bir maçın kendileri için sona erdiğini, hasarsız bir şekilde karşılaşmayı bitirdiklerini ifade etti.
Karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan Diyadin, “Çocuklar antrenmanlarda çalıştığımız taktikleri harfiyen yerine getirdi. Ligin başı ve yeni bir takım için iki de ikiyle lige devam etmek güzel. Eksikleri tamamlayıp ligin iddialı takımlarından biri olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Geçen yıl ki kadrodan sahada 2-3 kişi olduğunu vurgulayan Diyadin, şunları söyledi:
“Yüzde doksan yenilenmiş bir kadroyla çıktık. Bazı oyuncuların transferleri de geç oldu. Hazırlık kamplarımızda da bizimle olamadılar. 3-4 oyuncu ilk kez bugün oynadı. Oyuncu değişikliklerimiz sakatlıklardan oldu.”
Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin üçüncü haftasında, Gençlerbirliği sahasında Eskişehirspor ile karşılaşırken, Osmanlıspor deplasmanda Balıkesir Baltok ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

OSMANLI’NIN KUPA COŞKUSU

Osmanlıspor ile Giresunspor arasında oynanan maçtan önce, Futsal Ligi’nde 2017 - 2018 sezonunu şampiyon tamamlayan Osmanlıspor’a kupa ve madalyaları, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Sorumlularından Adnan Ersan tarafından verildi. Osmanlıspor, bu sezon ilk defa düzenlenecek UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etme hakkını elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!