Zirve yarışında zorlu mücadele

Güncelleme Tarihi:

Zirve yarışında zorlu mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 17:04

Kritik müsabaka öncesinde, Başkent ekibi 18 puanla ikinci, ev sahibi takım ise 15 puanla 4. basamakta. Sarı-lacivertliler, 17 Eylül Stadı’nda bugün saat 13.30’da başlayacak maçı da kazanıp, galibiyet serisini 3’e çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Milli maçlar için verilen aranın ardından gözler yeniden Başkent ekiplerinin yer aldığı TFF 1. Lig’deki mücadeleye çevrildi. Ligde şampiyonluk hedefleyen ve lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 2 puan farkla ikinci sırada takip eden MKE Ankaragücü bugün, zorlu maçta Royal Hastanesi Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşacak. 9. hafta müsabakası, 17 Eylül Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak.
Ankaragücü bu maç öncesinde 18 puanla ikinci, Bandırmaspor ise 15 puanla 4. sırada.
Sarı-lacivertliler, Bursaspor ve BŞB Erzurumspor galibiyetlerinin ardından, bu karşılaşmayı da kazanıp galibiyet serisini 3’e çıkarma hedefinde. Toplamda 8 maçtır yenilmeyen Ankaragücü, oynadığı son üç deplasman maçını kazanmayı başardı. Sarı-lacivertliler, 4 maçtır da deplasmanda kaybetmedi. Ev sahibi takım ise son 3 maçını kazanıp, tırmanışa geçti.

TEK FARKLA ÖNDE OLAN TARAF ANKARAGÜCÜ

2 takım daha önce 9 kez karşışaşırken, galibiyet sayılarında Ankaragücü’nün 4-3 üstünlüğü bulunuyor. 2 müsabaka da berabere tamamlandı. Son olarak Ankaragücü’nün TFF 2. Lig’de mücadele ettiği dönemde 2 takım 2014-2015 sezonunda karşılaştı. Bandırma’daki müsabakayı ev sahibi takım 2-0 kazanırken, Başkent’teki mücadele 1-1 sonuçlandı. Takımlar arasında geçen sezon oynanan hazırlık müsabakasında da galip gelen 1-0’lık sonuçla Bandırmaspor oldu.

BAŞKENTİN EN ÖNEMLİ KOZU EREN DERDİYOK

Geride kalan 8 maçta 15 gol atan Ankaragücü’nde, 7 kez rakip fileleri havalandıran ve ligdeki krallık yarışında önde bulunan Eren Derdiyok, sarı-lacivertli ekibin bu maçtaki en büyük kozu olacak. Sakatlıktan çıktıktan sonraki ilk maçında gol atma başarısı gösteren Owusu ile birlikte, Ariyibi, Nadir, Aatıf gibi oyuncular da başkent ekibinin önemli silahları olarak öne çıkıyor. Bandırmaspor’da ise 4 gol atan Doğan Can Davas ile 2’şer golü bulunan Keny ve Bently, dikkat çekici isimler.
Bugünkü karşılaşmaya büyük önem veren Bandırmaspor yönetimi, taraftarlarını maça davet ederken bilet fiyatlarını da 8 TL olarak açıklayıp, salgın tedbirleri kapsamında, tribünleri kapasitesi oranında doldurmalarını istedi.

MHK’DEN ÇOK TARTIŞILACAK HAKEM ATAMASI

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Bandırmaspor-Ankaragücü karşılaşmasına, cezası nedeni ile 8,5 aydan bu yana maç verilmeyen hakem Ramazan Keleş’i atadı.
Geçen sezon 31 Ocak’ta oynanan Ümraniyespor-Samsunspor maçında çok önemli bir hata yapan Ramazan Keleş’in 255 gün süren yasağı Bandırmaspor-Ankaragücü maçıyla sona erecek.
31 Ocak 2021’de oynanan maçın son dakikalarında, top Samsunsporlu oyuncuda iken Ümraniyeli bir oyuncunun sakatlanması üzerine hakem Ramazan Keleş oyunu durdurmuş, tedavinin ardından oyunu hava atışıyla başlatmıştı.
Ümraniyeli oyuncu Okan Derici topu alarak kaleye yönelmiş, kaleciden de sıyrılarak Ümraniyespor’u 2-1 öne geçiren golü atmıştı.
Hava atışından sonra gol olması için en az 2 oyuncunun topla oynaması gerekirken, pozisyonda bu kural ihlal edilmiş, gol geçerli sayılmıştı.
Ümraniyespor’un teknik ekibi, hem kendi oyuncuları Okan Derici’nin fair play’e aykırı davranışını hem de bu büyük hatayı telafi etmek için Samsunspor’un santrasından sonra Ümraniyesporlu oyunculardan kenara çekilmelerini ve topa müdahale etmemelerini istemiş, şu an Ankaragücü’nde forma giyen Nadir Çiftçi de topu sürüp boş kaleye golü atmıştı. Maç, bu gollerle 2-2 sona ermişti.
TFF Yönetim Kurulu, 2-2’lik sonucu tescil etmişti.

Haberin Devamı

TAHKİM KURULU’NDAN RED KARARI ÇIKTI

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün, BŞB Erzurumspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle taraftarlara verilen tribüne giriş yasağına yaptığı itiraz, TFF Tahkim Kurulu tarafından reddedildi.
Bu karar sonrası BB Erzurumspor maçında, doğu tribünü 302 ve 303, batı VIP tribünü VIP sağ, VIP sol, güney kale arkası 201, 203, kuzey kale arkası 401 blokta yer alan taraftarlar, Eryaman Stadı’nda 10. haftada oynanacak Manisa FK maçını tribünden izleyemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!