Zerrin’den ’Şiddet’e Hayır’ şarkıları

Güncelleme Tarihi:

Zerrin’den ’Şiddet’e Hayır’ şarkıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2006 00:00

Kırkörük Kadın Kooperatifi, bir etkinlik düzenledi. Zerrin Özer, Helesa ve Rojda , seslendirecekleri parçalarla kadınların yanında olduklarını gösterecekler.

25 KASIM Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü" ilan edildi ve bu konuda etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı. Bu konuda önemli çalışmalarda bulunan Kırkörük Kadın Kooperatifi, bu anlamlı günü 24 Kasım’da Anatolia Gösteri ve Kongre Merkezi’nde kutlayacak. Zerrin Özer, Helesa ve Rojda, seslendirecekleri parçalarla kadınların yanında olduklarını gösterecekler. Evrensel bir sorun haline gelen şiddet, az ya da çok tüm ülkelerde yaşanıyor. Türkiye’de de kadına karşı şiddet halen yaygın bir şekilde devam ediyor. Kadınların yüzde 46.5’inin şiddet mağduru olduğu, yapılan çeşitli araştırmalar tarafından da vurgulanıyor. 21. yüzyılda Türkiye’nin kadın profilinde değişen bir şey olmadığına dikkat çeken uzmanlar, şiddetin yüzde 98.5’inin koca (eş) kaynaklı olduğunu vurguluyor. Ülkenin gelişmişlik düzeyine göre değişim gösteren kadına karşı şiddetin Türkiye’deki en büyük nedenleri ise eğitimsizlik ve ataerkil aile yapısı. Ayrıca, annelik rol modelinin halen en önemli kariyer noktası gibi görünmesi ve kadının yerinin evi kabul edilmesi gibi durumlar da, kadının yaşadığı şiddetin diğer nedenleri.

Birleşmiş Milletler’in kararı

Birleşmiş Milletler (BM), 1981 yılında, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla 25 Kasım’da bu konuda etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı ve bugünü "Dünya Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü" olarak benimsedi. Bu konuda önemli çalışmalarda bulunan Kırkörük Kadın Kooperatifi, bu anlamlı günü 24 Kasım’da Anatolia Gösteri ve Kongre Merkezi’nde kutlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!