Zabıta denetimde

Güncelleme Tarihi:

Zabıta denetimde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2021 15:56

Ankara’da belediyeler, son günlerde fiyatlarda yaşanan yüksek dalgalanmalarla birlikte haksız fiyat artışının önüne geçmek için kendi bölgelerinde denetimleri sıklaştırdı.

Haberin Devamı

Mamak ve Kahramankazan belediyelerinin zabıta ekipleri de marketlerde etiket denetimi yaptı. Mamak Belediyesi zabıta ekipleri, temel gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin alış ve satış fiyatları üzerinden kar marjlarını inceledi, etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediğinin kontrolünü gerçekleştirdi. Fiyat denetiminin yanı sıra, ürünlerin son kullanma tarihi ve hijyen koşulları da denetlendi. Mamaklılar adına ilçedeki fiyat değişimlerinin takipçisi olduklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “İndirimin de özellikle yükselişteki hız gibi olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız istek ve taleplerine dün olduğu gibi bugün de kulak veriyoruz” dedi.

Zabıta denetimde


ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLECEK

Kahramankazan Belediyesi zabıtası da denetimlerini sürdürüyor. Döviz kurlarındaki düşüşün, etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol eden ekipler, gıda, sebze, meyve ve hijyen ürünlerinin fahiş fiyatlarla satılmaması için sahadaydı. İş yerlerinde ruhsat, fatura, etiket kontrolü yapan ekipler, ayrıca ürünlerin sağlıklı olup olmadığını da denetledi. Ekipler bu kapsamda yaptıkları denetimlerde kanuna aykırı satış yapan bazı zincir market ve esnaflara farklı tutarlarda ceza kesti. Denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Fırsatçılara ve fahiş fiyat artışlarına ilçemizde geçit vermiyoruz, vermeyeceğiz. Vatandaşımızı mağdur ettirmeyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!