Yüzünüzde kronik kızarıklık varsa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Yüzünüzde kronik kızarıklık varsa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 14:54

Dermatolog Arzu Karataş, insan vücudunda yaşayan maytlar olduğuna, ancak bu maytlarda artış yaşanması sonucu deride sağlık sorunları oluşabildiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Karataş, bu bilgileri verdi: “İnsan vücudunda yaşayan maytlar var. Demodeksler, deri floramızın normal elemanları. Yani deride zaten varlar. Çocukluk çağından itibaren cildimizde bulunuyorlar. Normal olan şey, deride santimetrekarede 5 taneden az olması. Derinin savunmasının bozulduğu durumlarda ya da kişisel yatkınlıkla 5’in üzerine çıktığı zaman, deride bazı şikâyetler olabiliyor.

Yüzünüzde kronik kızarıklık varsa dikkat

CİLT MAKYAJ VE KREMİ KUSAR

Örneğin, yağlı deri egzamasında burun kenarı, kaş kenarı, kulak arkasındaki kepeklenmede artış olabilir. Hastanın gül hastalığı varsa normal tedavilere dirençli hale gelmesine neden olabilir. Akneye benzer lezyonlar oluşabilir ama bunların normal akneden farkı, asimetrik ve alakasız yerlere yerleşmeleridir. Yüzde kronik bir kızarıklık, ödem, renk düzensizliği yaratabilir. Ciltleri bir yandan kurudur ama krem sürdüğünde ürünü kustuğundan bahsederler. Özellikle makyaj yaptığında cildin fondoten tutmaması da şikâyetler arasında yer alıyor. Mikroskop altını inceleyerek parazitleri görebiliyoruz. Sürme, lazer ve ağızdan tedavisi mümkün. Tedavi sonucunda hastalar aknesiz, lekesiz çok daha nemli bir cilde kavuşabiliyorlar.”

BAKMADAN GEÇME!