Yüzmede engel tanımıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yüzmede engel tanımıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2022 14:34

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB); EGO Spor Kulübü, İşitme Engelliler Federasyonu ve Salyangoz Derneği iş birliğiyle ‘İşitme Engelliler Yüzme Kursu’nu hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Nisan ayında başlatılan yüzme kursuna katılan 6-15 yaş arasındaki 25 işitme engelli çocuk, haftanın iki günü Yenimahalle Belediyesi Bülent Ecevit Yüzme Salonu’nda özel teknik ve yöntemlerle Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyor. Çocuklar kurslardan ücretsiz olarak yararlanıyor.

Yüzmede engel tanımıyorlar

FIRSAT EŞİTLİĞİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çekerek, “Ankara’da engelleri hep beraber aşıyor, büyük başarılara hep beraber imza atıyoruz. EGO Spor Kulübü, İşitme Engelliler Federasyonu ve Salyangoz Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz İşitme Engelliler Yüzme Kursu’nda eğitim alan evlatlarımızı eşit bir hayata hazırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIN ‘ŞAMPİYONA’ HAZIRLIĞI

EGO Spor Kulübü Başkanı Zafer Tekbudak kurslara ilginin yoğun olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı: “1 Nisan 2022’de başlattığımız ve haftada 2 gün olarak devam ettirdiğimiz işitme engellilere özel yüzme eğitimi, yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Proje kapsamında iki eğitmenimiz yaklaşık 25 sporcumuza eğitim veriyor. Sporcularımız alt ve üst minik yıldızlar kategorisinde yarışma seviyesinde yükseldiğini görüyoruz.”
EGO Spor Kulübü İşitme Engelliler Yüzme Antrenörü Seda Artuç da “İşitme engelli çocuklarımızla antrenmanlarımız devam ediyor. Çocuklar her geçen gün kendilerini daha da ileriye taşıyor. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Çocuklarımızı bu yarışmalara hazırlıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!