Yüzde 100 Türk yüzde 100 ihracat

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 100 Türk yüzde 100 ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 15:29

Nuh’un Ankara Makarnası ile Japon Nisshin ve Marubeni firmalarının ortaklığında geçen yıl Ankara’da temelleri atılan proje hayata geçti.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu’nun da ortağı olduğu Nisshin Seifun Turkey’in fabrikası ürettiği ürünlerinin tamanını ihraç edecek. Makarna sektöründe dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefleyen fabrikada ilk etapta yıllık 18 bin ton olan üretim, kısa sürede 35 bin tona çıkacak.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ortağı olduğu fabrika Sincan 1. OSB’de 23.000 m2’lik bir alanda kuruldu.
Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:
“Üç yıl içinde 35,5 milyon dolar yatırımı tamamlayacağız. Klasik makarnanın arkasından dondurulmuş makarna, ravioli, mix un üretimi gelecek. Bu yatırımda bir sloganımız var: yüzde 100 Türk Malı, yüzde 100 ihracat… Ürünlerimizde Türk buğdayını kullanacağız.
Yani hem çiftçimize destek olacağız, hem de Türk buğdayının kalitesini tüm dünyaya göstereceğiz. Ama ürünlerimizin tamamını yurt dışına satacağız.
Dünyanın tüm pazarlarına açılan penceremiz ortağımız Marubeni olacak. Ortağımız Marubeni’nin şu anda 67 ülkede bürosu var. Ama biz bunun en az iki katı ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Böylece bu fabrikada üretilen ‘Made in Turkey’ damgalı makarnaları dünyanın dört bir tarafında görebileceğiz.”

ROL MODEL OLACAK

Haberin Devamı

Bu büyük projenin diğer alanlarda da Türk-Japon ortaklıklarını cesaretlendireceğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Japonya’nın dünyanın en büyük 5 ekonomisinden biri olduğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, “Şu anda 202 Japon firması Türkiye’de faaliyet gösteriyor. İki ülke 3,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip. Türkiye’nin üç saatlik bir uçuş mesafesinde yaklaşık 9 trilyon dolarlık bir dış ticaret pazarına sahip” dedi.
Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi ise “2015 yılında Japonya’dan Türkiye’ye yapılan doğrudan yatırım miktarı Mayıs ayı itibariyle 204 milyon dolara ulaşmıştır. Bu girişimin, Japonya gıda endüstrisinin Türkiye’ye açılmasında bir rol model oluşturacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!