Yumurtasız mayonezin mucidi engelliler için milletvekili aday adayı

Güncelleme Tarihi:

Yumurtasız mayonezin mucidi engelliler için milletvekili aday adayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 00:00

Yumurtasız mayonez, uzun raf ömürlü etsiz çiğ köfte, Antep domates ezmeli ketçap ve kokusuz çemen gibi inovatif ürünlerle adından söz ettiren Ezgi Gıda’nın sahibi Selmin Selime Kaya, kendisi gibi engelli çocukları olan ailelere yönelik projesini hayata geçirmek için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Haberin Devamı

Kaya, kendisinin de engelli bir çocuğu bulunduğunu, dolayısıyla engelli ailelerinin ne gibi sıkıntılarla karşılaştıklarını, neler yaşadıklarını iyi bildiğini söyledi. Yaşadığı zorluklardan yola çıkarak engelli ailelerinin yüklerini hafifletecek projeler üretmek ve uygulamak istediğini belirten Kaya, engelli çocuğu topluma kazandırma sürecinin ailede başladığına işaret etti.
Proje hayalleri
“Bir ailede engelli bir çocuk dünyaya geldiğinde o aile bedbaht olur” diyen Kaya, bazı anne babaların depresyona girdiklerini, hatta bazılarının intihar ettiğini, çocuğun red veya kabul edildiği keskin bir sürecin yaşandığını dile getirdi.Şu anda 18 yaşında olan oğlu Umut Can’ın meningomyelo-cell ve hydrocefalist hastası ve ortopedik engelli olduğunu anlatan Kaya, Umut Can henüz 1 yaşındayken hayalini kurduğu ve engelli bir bebeğin dünyaya gelmesinin ardından ailelerin karşılaşacakları sıkıntıları ve çözüm unsurlarını bir araya getiren projeyi hayata geçirmek için AK Parti’den Ankara 2. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ASAD girişimcilik kursları başladı

ANKARA Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASAD) ve Ostim KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen uygulamalı girişimcilik kursu başladı. ASAD’dan yapılan açıklamada, Ankara’daki sanayici ve iş adamları dernekleri arasında bu kursu ilk açan derneğin ASAD olduğu belirtilerek, kursta ilk etapta 30 kişiye eğitim verileceği ifade edildi.
Girişimcilik kurslarına ilginin yoğun olduğu kaydedilen açıklamada, 60 saatlik girişimcilik kursu sonucunda, kurs belgesi alanların, değişik sektörlerde yapacakları girişimlerde, sabit yatırım desteği olarak 27 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi alabileceği belirtildi. Kurs süresince girişimcilere iş planı, pazarlama, hukuk ve şirket kurmanın mali boyutları hakkında bilgiler verileceği ifade edilen açıklamada, eğitimin ardından girişimci adaylarının iş planlarını oluşturarak iş kurmalarının hedeflendiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!