Yüksel’in hayali çiçek borsası’

Güncelleme Tarihi:

Yüksel’in hayali çiçek borsası’
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 00:00

Mamak Çöplüğü’ndeki tesisleri gezen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Bir gün çiçek borsasının Ankara’da kurulup, yönlendirilmesini hayal ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, rehabilite edildikten sonra elektrik üretilen ve sera kurulan Mamak Çöplüğü’nde incelemelerde bulundu.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel’in de yer aldığı gezide Yüksel, son iki yılda yapılan tesisler sayesinde Ankara’da tarımın önemli değişim yaşandığını kaydetti. Yüksel, şöyle devam etti:

SESSİZ AMA BÜYÜK DEĞİŞİM

“Bana göre sessiz ancak büyük bir değişim yaşanıyor. Var olanlar yetmez, Başkent’in potansiyeline bakacak olursak çeşitlendirmeye ihtiyacımız var. Daha önce Başkent, süs bitkisi ve çiçek ihtiyacını başka illerden ya da yurtdışından karşılardı.

BİNLERCE TIR’LA İHRACAT

Şimdi Başbakanlığın önündeki çiçekler burada yetiştiriliyor. Hayal ediyorum ki, çiçek borsası Ankara’da kurulsun, buradan yönlendirilsin. Hayal ediyorum ki Başkent’te yetiştirdiğimiz domates ve biberler binlerce TIR eşliğinde Fransa’ya, Almanya’ya satılsın.”

TADINA BAKTI

Haberin Devamı

Mamak Çöplüğü’nü gezen Vali Yüksel, domates, çilek ve orkide yetiştirilen seraları inceledi. Yetkililerden sera hakkında bilgi alan Yüksel, basın mensuplarına orkide verdi, seralarda yetiştirilen domates ve çileğin tadına baktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!