Yüksek gerilimde zorlu mücadele

Güncelleme Tarihi:

Yüksek gerilimde zorlu mücadele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 15:43

Ankara'nın Çubuk ilçesinden geçen yüksek gerilim hattında çalışan işçiler, yerden yaklaşık 50 metre yükseklikte ekmek mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Kırıkkale’ye kurulan doğal gaz santralinden elde edilen elektriği Çubuk ilçesi üzerinden Keçiören’e bağlı Bağlum’da bulunan dağıtım merkezine aktaracak yüksek gerilim hattı çekme çalışması, aralıksız devam ediyor. Kırıkkale’den Ankara’ya uzanan 120 kilometrelik yüksek gerilim hattını çeken işçiler, direkler arasında adeta “cambaz” gibi hareket ediyor. Enerji taşıyacak tellerin birbirine değmemesi için tel bisikletine binen işçiler, ilginç görüntüler oluşturuyor.

Yüksek gerilimde zorlu mücadele

Enerji nakil hattı çalışmasını sürdüren firma sahiplerinden İmdat Karayağız, 2015 yılında başlanan çalışmada sona gelindiğini söyledi. Yüksek gerilim hattında çalışmanın zorluklarından bahseden Karayağız, Türkiye genelinde bu işi yapabilecek en fazla 600 deneyimli eleman olduğunu kaydetti. Hattın uzunluğunun 120 kilometre olduğunu ve enerjinin 300 direkle taşındığını ifade eden Karayağız, “Bu hat boyunca direklerin uzunluğu 16 metre ile 52 metre arasında değişiyor. İşimiz hakikaten zorlu ama zevkli. Bu işi yapanlar ancak severek yapabilir. Severek çalışmazlarsa zaten bu işi yapamazlar. Gördüğünüz gibi arazi şartlarımız çok zor. Türkiye genelinde bu işi yapabilen yaklaşık 500 ile 600 kişidir” diye konuştu. Hüseyin YİĞİNER/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!