Yol haritası çizen kongre

Güncelleme Tarihi:

Yol haritası çizen kongre
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 14:58

Türkiye Zekâ Vakfı’nın bu yıl 8’incisini 25-26 Kasım’da düzenleyeceği Zekâ ve Yetenek Kongresi, üstün zekâlı ve yetenekli bireylerin önce tespit edilmesini sonra da verilecek destekle iyi bir eğitim almalarını amaçlıyor. Kongre, üstün zekâlı ve yetenekli çocuğa sahip olan ebeveynlerin yaşadıkları sorunlara da ışık tutacak.

Haberin Devamı

Türkiye Zekâ Vakfı ve ODTÜ Eğitim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen 8. Zekâ ve Yetenek Kongresi, pandemi nedeniyle verilen aradan sonra yeniden katılımcılarla buluşacak. 25 ve 26 Kasım’da, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan kongrede, ‘zekâ ve yetenek’ başlıkları, insanın bütünlüğü içerisinde değerlendirilerek bu konuların hayat başarısındaki rolü, Türkiye’de özel yetenekli öğrencilerin eğitimine yönelik yapılan çalışmalar, üstün zekâlı ve yetenekli çocuğa sahip olan ebeveynlerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları gibi birçok başlık, alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alınacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Etkinlikte akademisyenler Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, köy okulu öğretmenleri Eren ve Altun Oruç, Türkiye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem ve daha birçok konuk konuşmacı yer alacak. 20’şer dakikalık oturumlarda konuşmacılar katılımcılarla buluşurken, farklı hedef kitlelerine yönelik kazanımları amaçlayan kontenjanlı atölye çalışmaları da paralel oturumlarla yapılacak. Öte yandan bu yıl kongrede, üstün zekâlı ve yetenekli bireylerin tespit edilmesi, eğitilmesi, desteklenmesi ve izlenmesine ilişkin sorun ve önlemlerin toplu olarak ele alınması, sosyal iletişimin zekâ ve yetenekle ilişkisi, beynin yapısı, zekâ testlerinin tartışılması, ailelerin bilinçlenmesi ve tüm aktörlere düşen görevler gibi önemli konular da konuşulacak. Etkinlik hakkında detaylı bilgi, www.kongre.tzv.org.tr adresinden edinilebiliyor. 

Haberin Devamı

Yol haritası çizen kongre

BAKMADAN GEÇME!