Yol aldıkça güçleniyor

Güncelleme Tarihi:

Yol aldıkça güçleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 21:53

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlıktan çıkan Owusu antrenmanlara katıldı. Hasan Hüseyin Acar da çalışmalara başladı. Takımda artan rekabet, Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın elini daha da kuvvetlendiriyor.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de 7. hafta maçında Bursaspor’u deplasmanda 4-0 yenerek 19 puanlı lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 4 puan farkla takibini sürdüren Ankaragücü’nde, hafta sonu Eryaman Stadı’nda oynanacak kritik BŞB Erzurumspor maçı öncesinde motivasyon üst düzeyde. Başkent temsilcisinin teknik ekibi, rakibin kendi içinde yaşadığı sorunların, oyuncular üzerinde olumsuz bir etki yapmaması için gerekli uyarılarda bulunuyor.
Çıktığı 7 maçta; 4 galibiyet ve 3 beraberlik alıp henüz yenilgi yüzü görmeyen Ankaragücü, özellikle dış sahada gösterdiği performansla dikkati çekiyor. Sezon başında iki kez transfer yasağı ile karşılaşan ve bu sorunu çözüp çok sayıda oyuncuyu kadroya katan sarı-lacivertliler, başlangıçta yaşadığı uyum sorunu ve oyuncuların fiziksel anlamdaki eksikliğini, maçlar ilerledikçe üzerinden atmayı başardı. Ankaragücü, dış sahada oynadığı 4 maçın 3’ünü kazanıp, birinde berabere kalırken, 9 gol atıp kalesinde sadece bir gol gördü. Başkent temsilcisi, iç sahada derbide Gençlerbirliği’ni 20 yenerken, Kocaelispor ve Menemenspor ile berabere kaldı.

HÜCUM HATTINDA ETKİLİ SİLAHLAR VAR

Takıma geç katılan isimlerden biri olan Aatıf, henüz tam anlamıyla hazır olmadığı için maçların ikinci yarılarının ortalarında oyuna girerken, yine transfer döneminin son günlerinde ekibe dahil olan Zahid ve Nadir’in süre almaları, sarı-lacivertlilerin hücum yönünü hem güçlendiriyor hem de çeşitlendiriyor. Golleri ile deneyimini ortaya Eren Derdiyok, formları sürekli yükselen Murat Uçar ve Ariyibi, mevcut tablonun önemli oyuncuları konumunda. Bu isimlerin yanı sıra Cem Ekinci ve Geroldo da bu bölgeye katkı sağlayacak futbolcular olarak duruyor. Sezonun ilk maçında Tuzlaspor’a bir gol atan ancak sakatlığı nedeni ile takımdan uzun süre ayrı kalan Owusu’nun yeniden antrenmanlara başlamasıyla birlikte takımda artan rekabet, Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın elini daha da güçlendirecek.
Owusu gibi sakatlığı nedeni ile bir süredir takımdan ayrı kalan Hasan Hüseyin Acar’ın da çalışmalara başlaması, orta alanda forma kampa yarışına farklı bir hava verecek. Dalcı, geride kalan 7 haftada, geçen sezon forma giyen isimlerden Lukasik ve Şahverdi’ye fazla şans vermezken; tercihini Abdullah, İshak, Ali Kaan’dan yana kullandı.

3 OYUNCU TÜM MAÇLARDA SAHADA KALDI

Ligde 15 puanla ikinci sırada bulunan Ankaragücü’nde, 3 futbolcu tüm karşılaşmalarda 90 dakika sahada kalmayı başardı.
Sarı lacivertlilerde kaleci Akın Alkan, Yusuf Abdioğlu ve Sinan Osmanoğlu, karşılaşmaların tamamında forma giyip, 630’ar dakika görev aldı.
Tiago Pinto, 573, Erdem Özgenç 548, Murat Uçar 511, Eren Derdiyok 496, İshak Çakmak 442, Abdullah Durak 406, Ali Kaan Güneren 380,
Ariyibi de 327 dakika sahada yer aldı.

AŞINIZI OLUN TRİBÜNE GELİN ÇAĞRISI

Ankaragücü yönetimi, kendileri ile aynı puana sahip ve ligde üçüncü sırada bulunan rakipleri BŞB Erzurumspor ile hafta sonu oynayacakları maçın bilet fiyatlarını belirleyip, satışa sundu. Biletler; kale arkaları 20, maraton 30 ve kapalı-VIP için 40 TL’den alınabilecek. Sarı-lacivertliler ayrıca taraftarları Eryaman Stadı’na davet edip, “Aşınızı olun maça gelin’ çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!